Chrudim B – Č. Třebová 3:1

Domácí začali utkání ve svižném tempu a vytvořili si převahu a tlak, ale hráči se v prvním poločase pouze zastřelovali a tak místo třígólového vedení, svítilo na ukazateli skóre 0:0. Druhý poločas začali domácí přesněji a ve 49. minutě Žalud usměrnil střelu Hlavatého a otevřel skóre zápasu. V 54. minutě zvýšil Kroutil hlavou na 2:0 a na 3:0 zvyšoval z pokutového kopu kapitán rezervy Vácha po faulu na Kroutila v 72. minutě. Domácí předvedli jeden ze svých lepších výkonů, kdy soupeře prakticky do výraznější šance nepustili, až v 86. minutě se po centru prosadil Hašek a kosmeticky upravil skóre na konečných 3:1.

Miroslav Teplý, trenér Chrudimi B: „Sehráli jsme velmi dobré utkání, které jsme přes vytrvalou převahu a množství šancí rozhodli až ve druhé půli. Malá produktivita a zbytečně obdržená branka v poslední pětiminutovce jsou jedinou skvrnkou na našem výkonu jak z hlediska kvality, tak nasazení a přístupu k utkání."

Třemošnice – Holice 4:4, penalty 1:3

Utkání, které mají rádi diváci ovšem už ne trenéři. Přestřelka začala již ve 4. minutě. Po zbytečném rohovém kopu se na zadní tyči Auersvaldovy brány prosadil Václavek. Domácí odpověděli v 7. minutě milimetrovým pasem Šebka a zakončením ve skluzu proti pohybu brankáře P. Šindelářem. Ve 14. minutě fauloval v pokutovém území domácí brankář Auersvald hostující Václavka a nařízený pokutový kop proměnil jistě Kopřiva.

Když Václavek ve 28. minutě zvyšoval na 1:3 zdálo se, že domácí se již nezvednou. Opak byl pravdou. Okamžitě ve 29. minutě po přesném centru Šebka vstřelil hlavou kontaktní gól Vančura. To ovšem nebylo v poločase vše. Hostům se podařilo Chválou opět na zadní tyči ve 36. minutě zvýšit na 2:4 a tímto výsledkem skončil i první poločas.

Druhá půle začala sice opatrně, ale lépe pro domácí. Velká okna v obraně Holic obdivuhodně trestala dvojice Šebek – Hejcman. Na druhého jmenovaného, se kterým si obrana hostí neuměla vůbec poradit, byly odpískány dvě penalty a nejmladší hráč domácích P. Šindelář z obou exekucí nedal brankářům hostí (kteří se v utkání vyměnili kvůli červené kartě gólmana Hlavatého) žádnou šanci. Domácí se obdivuhodně zvedli a ubojovali po skvělém výkonu ve druhé půli alespoň bod. Loterii v podobě penalt ale už nezvládli, a tak si druhý bod do tabulky připisují Holice.

Tomáš Jambor, asistent trenéra a předseda klubu Třemošnice: „Naši hráči odvedli ve druhé půlce ohromný kus práce a po zásluze vybojovali bod. Hosté s kvalitním týmem hráli dobře dopředu, ale taková okna v zadních řadách jsem dlouho v této soutěži neviděl. Hejcman je rychlostním a důrazným stylem doslova deptal. Vím, že si hosté stěžovali na vyloučení brankáře po faulu na Hejcmana a srovnávali ho s pouze žlutým faulem našeho Auersvalda (oba penaltové). Ale pravidla jsou dle mého soudu jednoznačná a nerad bych se mýlil: za Auersvaldem bránili možnému vstřelení gólu ještě dva naši hráči. Ovšem faul na Hejcmana byl jednoznačně již před otevřenou bránou Hlavatého za zády všech hostujících hráčů. Proto si myslím, že trojice rozhodčích zvládla utkání velice dobře".

Lanškroun – Slatiňany 1:2

Slatiňany odehrály na hřišti v Lanškrouně nečekaně náročnou partii. V úvodu první půle nevyužil své brankové příležitosti Kopecký, a když neproměnil v 7. minutě ani pokutový kop, držel Lanškroun nadějnou bezgólovou remízu. Hosté se nakonec prosadili až ve druhé půli a dvěma brankami se dostali do vedení. Slatiňanští kontrolovali po většinu utkání hru, ale domácí hrozili alespoň dlouhými nakopávanými míči a z jedné takové situace se jim povedlo snížit. Na víc už ale neměli a tak si Spartak odváží z Lanškrouna „vydřené" ale zasloužené tři body.

Jaromír Hanuš, sekretář Slatiňan: „Na horké půdě v Lanškrouně jsme sice těsně vyhráli, ale takové nervy jsme vůbec nemuseli mít. V 15. minutě jsme mohli (a měli) vést 0:3, protože dvakrát šel sám na brankáře Kopecký, ale nedal, a navíc tento hráč neproměnil v 7. minutě pokutový kop. Jeho chvíle naštěstí přišly ve druhé půli a dvěma brankami rozhodl zápas. Naši hráči měli většinu utkání pod kontrolou, daleko častěji jsme drželi míč na svých kopačkách a kombinační hrou jsme soupeře přehrávali.

Domácí hrozili hlavně ve druhé půli dlouhými nákopy do našeho vápna, ale gólově se prosadili jen jednou. Nakonec musím zmínit ještě výkon hlavního rozhodčího Schmeissera. Chtěl bych ho pochválit, protože byl naprosto objektivní, řídil utkání s velkým přehledem, pískal rovinu. Domácím nedaroval ani procento, byť některým neobjektivním fandům Lanškrouna se to nelíbilo."

Moravany – Hlinsko 1:0

Utkání, které mnoho fotbalové krásy nepobralo, rozhodovaly především výkony obou brankářů. S čistým kontem z něj nakonec vyšel jen domácí Branda a tak tři body zůstaly v Moravanech.

Jiří Skála, trenér Hlinska. „V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal s několika šancemi na obou stranách. Domácím se z jedné z nich podařilo skórovat, když jsme propadli na pravém kraji obrany a domácí nabídnutou šanci využili. Do druhé půle jsme šli s odhodláním výsledek otočit. Celý druhý poločas jsme byli skutečně aktivnější, důraznější a prakticky se hrálo na půli Moravan, ale protože nás už delší dobu trápí slabá produktivita, žádný gól se nám vstřelit do konce zápasu nepovedlo. Musím však uznat, že domácí nás do žádné větší šance nepustili a závěr utkání si zkušeně pohlídali."