Ze zástupců chrudimského okresu zvítězila ještě Chrudim. Ostatním se už tolik nedařilo. Heřmanově Městci nepomohlo ani odvolání trenéra Holečka po minulém kole a v Poličce prohrál 1:4.

Dolní Újezd – Hlinsko 3:2 (1:1)
Daniel Sigan, trenér Hlinska: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a ve třetí minutě jsme už vedli, když si domácí obránce vstřelil vlastní branku. Pak jsme si vypracovali snad devět rohových kopů za první poločas a neproměnili tři stoprocentní šance, které měli na kopačkách Nevole, Mayer a Hlouš. Bohužel i tentokrát zafungovalo staré pravidlo „nedáš, dostaneš". Soupeř nás potrestal ze standardní situace a bylo srovnáno. Druhý poločas byl z naší strany křečovitý a soupeř nás na velmi špatném hřišti dvakrát potrestal po našich velkých chybách v obranné hře. Gratuluji soupeři k vítězství, nás nyní čeká důležitý zápas s Poličkou.
Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: „Věděli jsme o síle důrazně hrajícího soupeře, který chtěl nahradit minulé domácí zaváhání. Bohužel jsme do zápasu vstoupili vlastní brankou a chvíli jsme se potom na hřišti hledali, ale naštěstí se nám povedlo do přestávky vyrovnat. Druhý poločas byl z naší strany určitě lepší než ten první. Střelecky se prosadil dobře hrající Frňka, byla ale škoda, že jsme potom hrubou chybu ve středu pole nabídli soupeři vyrovnání. Ani to nás však nesrazilo a benjamínek Kopecký rozhodl o tom, že tři cenné body zůstanou v Dolním Újezdu. Všem jsme ukázali, že v boji o udržení jsme ještě neřekli poslední slovo."

Choceň – Chrudim B 0:3 (0:2)
Martin Škrha, vedoucí mužstva MFK Chrudim B: „Do Chocně jsme jeli jako favorité a tuto úlohu jsme splnili. Výsledek mohl být i vyšší, ale překážkou nám byl domácí brankář Horníček, který se blýskl několika zákroky. Prezentovali jsme se kolektivním výkonem, podpořen individuálními schopnostmi jednotlivců."
František Dvořák, trenér FK Agria Choceň: „Na posílenou Chrudim jsme nestačili. Hráčům nemohu upřít snahu, ale soupeř byl ve všech činnostech vyzrálejší, fotbalovější a sportovně musím uznat, že hrál ohromně kvalitní fotbal. Nestřílím z toho. Pro nás budou důležitější jiné zápasy. Tento byl důležitý v tom směru, abychom odhalili naše nedostatky, pakliže se postupně chceme rovnat týmům podobného ražení. Do budoucna je to pro naše kluky jen dobře."

Česká Třebová – Slatiňany 2:1 (1:1)
Jaromír Hanuš, sekretář SK Spartak Slatiňany: „Remízový zápas s minimem šancí rozhodl nepochopitelný zkrat naší brankářské jedničky zhruba v polovině druhé půle. Žďánský vyběhl nesmyslně do pole proti dlouhému míči, pak si to rozmyslel a vracel se, jenže než tam stačil doběhnout, domácí hráč toho využil a poslal balón do naší prázdné brány. Našemu závěrečnému tlaku, místy i dost křečovitému, bojovní domácí odolali a získali tak cenné tři body. V plné nahotě se ukázalo, že sice máme široký kádr, ale nikdo z něj, hlavně v záloze, nedokázal tři futsalisty (Slováček, Rešetár a Koudelka na reprezentační akci v Kazachstánu) bohužel nahradit.
Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: „Do utkání jsme vstoupili bez respektu. V páté minutě jsme šli do vedení a mohli přidat i druhý gól. Postupem času byl podle očekávání soupeř aktivnější a výsledkem byla vyrovnávací branka. Druhý poločas byl ve stejném duchu. Hosté aktivnější, ale další vyloženou šanci si nevytvořili. Naše nasazení bylo enormní a v tomto směru jsme na jaře odehráli nejlepší utkání. Odměna za odvedenou práci na hranici našich momentálních schopností přišla v sedmdesáté minutě. Soupeř pozdě reagoval na náš rychlý protiútok a po spolupráci mladíků roku narození 1999 Jankele – Sejkora druhý zmiňovaný rozhodl utkání."

Polička – H. Městec 4:1 (3:1)
Tomáš Zrůst, předseda Heřmanova Městce: „Odjížděli jsme do Poličky s oslabeným týmem, kdy k dlouhodobým marodům přibyl ještě David Svoboda, Tomáš Zrůst ml., Standa Mach, který sice se zraněním nastoupil, ale musel již v 11. minutě odstoupit. Chyběl také kapitán Kuba Hlaváč. Obávali jsme se o výsledek zápasu a naše obavy se bohužel potvrdily. Zbylý tým se se zápasem porval, jak uměl. Bohužel již ve 14. minutě jsme inkasovali třetí branku a o zápase bylo rozhodnuto. Za týden se už mají někteří marodi vrátit, což pro nás bude důležité, hostíme doma Moravany, tak se musíme poprat o tři body."
Tomáš Zrůst se vyjádřil i k odvolání trenéra Holečka po minulém utkání: „Odvoláním Jardy Holečka a příchodem nového trenéra chceme vnést něco nového do herního projevu a oživit trénink."
Michal Kozel, trenér SK Polička: Zhruba půl hodiny jsme předváděli výborný fotbal, soupeře jsme přehrávali kombinací, k ničemu jsme ho nepustili a vstřelili tři branky. V dalším průběhu jsme pod dojmem snadno získaného vedení polevili, kluci asi podlehli dojmu že to dál půjde samo, hosté se bojovností dostali do zápasu. Druhý poločas jsme však dohráli v klidu a pohodě, hlídali si výsledek a v závěru ho ještě navýšili. Celý tým si zaslouží pochvalu, v prvních pětadvaceti minutách jsme hráli nejlepší fotbal v této sezoně. Hosté přijeli s hodně defenzivní taktikou, ale s tím jsme si na našem velkém hřišti dokázali poradit. Chválím celý tým, vynikl Pazdera, jemuž seděl post ve středu zálohy

Třemošnice – Přelouč 4:0 (1:0)
Tomáš Jambor, asistent trenéra Třemošnice: „Mančaft šlape. Povinné vítězství nad celkem ze spodních pater tabulky se povedlo. Děkuji klukům opět za poctivý a zodpovědný výkon. Přelouč toho u nás moc nepředvedla. Jedeme dál, je to krásná pozice v tabulce a přeji hráčům, ať si druhého místa užívají."
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Třemošnice se pohybuje na vlně euforie. Prezentuje se stylem, který je pro každý celek nepříjemný. Nedělají téměř chyby a hraje se proti nim strašně špatně. Notabene, když vám chybějí důležití hráči, nebo když nastoupí s handicapem. Jako v případě Řezníčka, který od třicáté minuty kulhal a v poločase musel střídat. Drželi jsme přes půlhodiny. V obraně jsme hráli dobře a měli jsme nějakou mezihru. Jenže pak přišel gól v naší síti a naše plány se začali bortit. Ještě více pak po změně stran když jsme hned v úvodu inkasovali druhou branku. Od té chvíle jsme už nedokázali nic vymyslet. Nehráli jsme fotbal, ale předváděli kopanou. Od vyšší prohry nás ještě zachránil gólman Marek."

Aktuální tabulka

1. Slatiňany 20 13 3 1  3 55:17 46
2. Třemošnice 20 11 5 1  3 33:18 44
3. Chrudim B 20 13 1 2  4 52:21 43
4. Holice 20 12 1 2  5 52:22 40
5. Libišany 20 11 2 2  5 34:27 39
6. Česká Třebová 20 11 1 2  6 36:36 37
7. Svitavy 19  9 1 2  7 36:36 31
8. Moravská Třebová 19  8 2 2  7 38:26 30
9. Hlinsko 20  8 0 3  9 35:30 27
10. Polička 19  5 4 1  9 27:38 24
11. Žamberk 18  5 2 4  7 21:24 23
12. Choceň 20  5 3 2 10 20:34 23
13. Heřmanův Městec 20  5 0 4 11 29:54 19
14. Přelouč 20  5 1 1 13 26:57 18
15. Moravany 20  3 3 1 13 28:47 16
16. Dolní Újezd 19  3 1 0 15 22:56 11