Jak jste s dosavadním průběhem přípravy spokojen?
Snažíme se naplnit nějaký plán, který jsme si dali. To znamená, že se snažíme v určitých věcech zlepšit, tam kde nás tlačí bota se snažíme vady odstraňovat a pracujeme na věcech, které nám dělali potíže. Zatím, a to musím zaklepat, nemáme až tak závažné zdravotní potíže, hráči zatím drží a to je nezbytné, abychom byli schopni všechny naplánované věci naplnit.

Takže docházka a účast na trénincích je dobrá?
Na to mohu odpovědět skoro jen dvěma slovy – prakticky stoprocentní.

Spokojen můžete být i co se výsledků týče. Vždyť jste zatím kromě remízy s juniorkou H. Králové vše celkem jasně vyhráli.
Výsledky nejsou v této fázi přípravy skoro vůbec důležité. My jsme si oproti loňsku nezařadili žádné zápasy na prostředek týdne, hrajeme pouze o víkendu a je to vlastně vždy vyústění takového týdenního mikrocyklu. Do každého zápasu jdeme s trošku jinou taktikou, zkoušíme si některé věci, které bychom pak v sezoně mohli použít, takže výsledky jsou možná povzbuzením pro hráče, že to, co po nich chceme, jsou schopni plnit, ale není potřeba je nijak přeceňovat. Navíc šlo vesměs o soupeře z juniorské ligy či z nižší soutěže, které bychom asi porážet měli.

Dnes jedete do Jihlavy, kde si to rozdáte s prvoligovou Vysočinou. To bude asi jiná káva?
Oba týmy půjdou do utkání v naprosto odlišných rolích. Jednak je mezi námi a Jihlavou rozdíl dvou tříd, který na hřišti určitě bude znát, navíc se soupeř vrátil z herního soustředění na travnaté ploše a zápas se bude právě na vyhřívaném trávníku u nich hrát. Jihlava bere toto střetnutí jako generálku před ligou, která příští týden začíná, my jsme teprve v polovině cesty. Navíc nás ve středu požádali, aby se utkání odehrálo večer pod světly, takže se změnil čas výkopu. Bude se začínat v 17:00 hodin, protože oni za týden na Bohemce hrají ve stejný čas. Zápas určitě bude mít atmosféru a někteří kluci budou hrát takové utkání poprvé, takže já osobně se na něj těším a jsem rád, že si nás Jihlava jako sparingpartnera ke své generálce vybrala. Určitě se bude pro nás jednat o náročný test a sám jsem zvědav, jak někteří hráči obstojí. Já doufám, že v něm budeme odvážnější a budeme se snažit dobře plnit roli, kterou tu máme.

Radek Pecina