Ondřej Prášil, trenér FC Písek: „Z mého pohledu se dá hodnotit z tohoto zápasu asi tak šedesát minut. My jsme chtěli hrát víc po zemi, domácí zase hrozili ze standardních situací. Po špatném úvodu jsme dokázali vyrovnat a o poločase drželi nerozhodný výsledek. Utkání však bylo hodně ovlivněno červenou kartou kvůli nedisciplinovanosti našeho hráče, který se ohnal po soupeři. Ve druhé půli nám proto Chrudim vstřelila po krásných akcích další tři góly a střetnutí se již jen dohrávalo.

Loňský podzim nám příliš nevyšel, ale už jaro bylo podstatně lepší, hlavně jsme se naučili vyhrávat. A to jsme přenesli i do letošní sezony. Pracujeme s mladými kluky, kádr se vhodně doplnil, a tak jsme zatím s průběhem spokojeni. Třeba dnešní střetnutí však ukázalo, že je ještě nad jejich chápání, a to v tom smyslu, že by měli být více disciplinovaní. To se zkrátka musíme ještě naučit. Jinak už ale umíme sehrát těžké zápasy, a hlavně je umíme i vyhrát, což je asi ten nejhlavnější rozdíl.

Příští týden hostíme Zápy a očekávám koukatelný a příjemný fotbal, asi takový, jaký byl dnes v prvním poločase. Hrajeme doma, a tak nám povinnost velí soupeře porazit."

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Písek je brejkový tým a má představu, že hraje dobře kombinačně. Přiznám se, že jsem k motivaci svých svěřenců použil slova jejich trenéra, který v týdnu napsal, že se mu hra Chrudimi nelíbí. Myslím, že po dnešku se mu nebude líbit ještě více.

Když vezmu utkání postupně, tak jsme dali rychlý gól a dvacet minut byli jasnými pány na hřišti. Branek jsme mohli vstřelit i více, když jsme předvedli další dva pěkně sehrané signály a měli dvě slibné akce Petra Rybičky. Jenže pak jsme z nepochopitelných důvodů dostali gól, který jsem ještě ani neviděl a nevím, co se tam stalo. Přitom to byla jediná střela soupeře za celý zápas na naši branku. Tím jsme si utkání samozřejmě zkomplikovali. Ale tím, že hostující vedoucí mužstva a hostující trenér Ondra Prášil podle mě úplně nesmyslně a zbytečně ten zápas vyhecovali, ti jejich mladí kluci ho neunesli a nakonec šli díky nedisciplinovanosti Kuby Helda do deseti. Hrát dlouhou přesilovku však není vždy úplně jednoduché, viděli jsme to třeba teď ve šlágru první ligy Plzeň Sparta. Je to i otázka psychiky a psychika je čarodějka. Proto jsem o přestávce udělal jednu změnu v rozestavení, když jsme vysunuli dalšího hráče nahoru. A abych kluky trochu zbavil stresu, tak jsem je ještě poslal nahoře do větší práce a oni začali soupeře honit, čímž jsme si vynutili druhý gól. Pak nastoupil na hřiště místo Honzy Luptovského Tomáš Vácha a přidal třetí uklidňující branku, čímž bylo prakticky po zápase. Soupeř sice dobře kombinoval, ale pouze na své polovině, jak ji přelezl, tak o míč přišel a řekl bych, že se mu tady u nás zápas moc nepovedl. Za vítězství jsme samozřejmě rádi a vážíme si ho, vždyť byl Písek čtvrtý, a proto nějaké kvality mít musí. Výhrou jsme se dostali na 40 bodů, což beru jako velký punc kvality. Hráči splnili, co jsme si předsevzali a je potřeba jim k tomu pogratulovat.

Příští týden jedeme do Domažlic, které jsem já osobně před sezonou pasoval na jednoho ze tří týmů, které se budou prát o vítězství v ČFL. A to podle mne pořád platí. Vede je zkušený trenér, po odstoupení Pavla Horvátha se vrátil pan Michálek a teď tam nadělali nějaké body, takže nás čeká horká půda. Loni jsme u nich odehráli slušné utkání a o vítězství přišli až v nastaveném čase, pak jsme jeli smutní domů, tak uvidíme, jak se nám tam povede nyní."

RADEK PECINA