René Brandstein: „Pokud bychom se v prvním poločase trefovali místo do tyčí do branky, mohli jsme už o přestávce sedět na pouti na kolotoči."

KRAJSKÝ PŘEBOR

Chrudim B - Přelouč 1:0

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „Od počátku jsme byli aktivní a myslím, že především v první půli jsme podali velmi solidní výkon. Bohužel z vytvořených příležitostí jsme vytěžili pouze jednu branku. Ta se nakonec ukázala jako vítězná, protože pojistku se nám nepodařilo vstřelit ani ve druhé půli. Velmi pozitivní je čisté konto na naší straně a velikou zásluhu na tom má bezchybná defenzíva, kde především naše nově vytvořená mladá čtyřka obránců hrála bezchybně a při absenci ryzích středových hráčů je více než dobře zastoupila."

Hlinsko - Pardubice C 3:2

Roman Oliva, trenér FC Hlinsko: „Kvalitní utkání s běhavým a nepříjemným soupeřem nás malinko poznamenalo tím, že jsme již od třetí minuty prohrávali 0:1. Tímto výsledkem také skončil první poločas. O přestávce jsme provedli několik změn v sestavě, byli jsme aktivnější, což se projevilo i v otočení stavu na 3:1. Pět minut před koncem soupeř po naší špatné malé domů korigoval na rozdíl jediného gólu, ale vítězství jsme si již pohlídali. Za II. půli je naše výhra zasloužená."

I. A TŘÍDA

Libchavy - Třemošnice 1:0

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Na pěkném hřišti v Mistrovicích se dá říci, že jsme přišli o všechny body. Jediný gól jsme inkasovali po zbytečné chybě našeho stopéra, zatímco my jsme nevyužili řadu vyložených šancí. Na efektivnější koncovku se musíme zaměřit především."

Letohrad B - Chrudim C 0:3

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Za předvedený kvalitní výkon ve všech řadách je pro nás odměnou pěkný výsledek se třemi plusovými body. Pochvalu zaslouží celý tým, střelecky se hattrickem blýskl Havránek."

Bítovany - Svitavy B 6:2

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „Po počátečním oťukávání jsme převzali iniciativu, soupeře jasně přehrávali a vytvářeli si množství šancí a s těmi přišly i góly. Soupeř se sice snažil, dokonce dvakrát kosmeticky upravil skóre, ale to bylo z jeho strany vše. Naše vítězství je naprosto zasloužené ."

H. Městec - Srch 3:1

Vratislav Vávra, hlasatel Jiskry H. Městec: „Před skvělou pouťovou návštěvou 500 diváků se našim hráčům zápas vydařil, zejména v prvním poločase. Soupeře přehrávali a rezultátem byly tři góly v jeho síti. Ve druhé půli byl zápas již vyrovnanější, hosté se zmátořili, ale naši hráči výsledek v pohodě kontrolovali. Pochvalu zaslouží celý kolektiv, ve kterém vynikl kapitán Jakub Hlaváč. Stínem bylo zranění gólmana Čiháka po zbytečném a hrubém faulu protihráče."

I. B TŘÍDA

Rosice - Krouna 1:0

Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „ Průměrné utkání s řadou nepřesností rozhodla jediná povedená akce domácích za celý zápas. Postupně jsme přebírali iniciativu a začali domácí přehrávat, bohužel jen po pokutové území. Dobře hrající soupeřovi stopéři nám nedovolili se dostat k pořádnému zakončení. Zápasu by slušela remíza, ale bez gólu to nejde.Absolutorium zaslouží dobře hrající Holas a střídající Kulhavý."

Načešice - Sezemice 2:1

René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Pokud bychom se v prvním poločase trefovali místo do tyčí do branky, mohli jsme už o přestávce sedět na pouti na kolotoči. I když vlastně my jsme na něm seděli skoro celý druhý poločas a zadarmo. Nováček ze Sezemic s námi točil jak s káčou, než jeho rejdy uťal (a nás tím vysvobodil) závěrečným hvizdem hlavní sudí tohoto zápasu. Ale tři body jsou doma, bůro to sice nebylo, ale ještě není všem dnům konec. Třeba za týden v Luži."

Řečany - Miřetice 2:0

Břetislav Řezníček, trenér Tatranu Miřetice: „Domácí celek zvítězil zcela zaslouženě, protože byl po celý zápas lepší. My jsme se o bodový zisk připravili neproměňováním šancí."

Holice B - Luže 1:1

Tomáš Baťa, trenér Luže: „V prvním poločase se hra pohybovala většinou ve středu hřiště. Snaha o proniknutí do našeho vápna se holické rezervě nedařila. Naopak my jsme ve 41. minutě proměnili Horákem rychlý brejk. Po přestávce odmítl pojistku na dvougólové vedení Brychnáč, domácí poté začali tlačit a po rohovém kopu ze závaru vyrovnali. Nám se zranil Tichý, který dohrál se sebezapřením a toho využila rezerva k tlaku a několika šancím, při kterých nás výborně podržel brankář Vrbka."

V. Mýto B - Prosetín 1:1

Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Z tohoto utkání nešlo asi více vytěžit. Soupeř se prezentoval dobrou hrou a jak to často nedělám, musím říci, že proti nám dnes stála i trojice rozhodčích. Možná kdybychom proměnili šance z úvodu zápasu mohlo být vše jinak, ale to jsou jenom kdyby. Remíza je na konec naprosto spravedlivá."

H. Jelení - Hlinsko B 4:1

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Zbytečně ztracené body. Naši mladí hráči si neodpustí chyby, které soupeř okamžitě trestá. Co je nám platná snaha a aktivita, když na jednu branku potřebujeme 5 6 šancí. Doufám, že se z těchto zápasů poučíme a hlavně směrem dozadu zlepšíme, osm inkasovaných branek ve dvou zápasech je příliš."

Slatiňany - Kameničky

odloženo na ČT 30. 8. (18)

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL