Spíše než o minulosti popisované tradičními zprávami o činnosti svazu a jeho hospodaření ovšem byla řeč o budoucnosti reprezentované dvěma slovy: Fotbalová (r)evoluce. I sám generální sekretář FAČR Rudolf Řepka vážil do Pardubic cestu, aby znovu všem ozřejmil, co každého čeká, pokud bude chtít od příští sezony provozovat hru zvanou fotbal. Z přednesených zpráv vybíráme krátký úsek řeči Michala Blaschke, předsedy VV Pardubického KFS.

O soutěžích a práci svazových komisí v uplynulém období…

Všechny vyčerpávající zprávy budou zveřejněny na internetu. Disciplinární komise upozorňuje na mírný nárůst počtu projednávaných případů, a to zejména v souvislosti s nedostatečnou kontrolou členství hráčů ve FAČR.

Práce STK se výrazně zkvalitnila díky využití systému FOTIS, díky kterému má v pondělí do 24 hodin k dispozici veškeré potřebné informace z odehraného kola a nemusí na nic čekat. STK také sjednává nápravu v případě závad ve vybavení hřišť a bylo by dobře, aby kluby v tomto směru nečekaly na pokyn STK a jednaly samy.

Komise mládeže pozitivně hodnotila projekt Létající trenéři se sedmnácti akcemi za minulý rok, Abecedu fotbalu za účasti dvou stovek dětí nebo Měsíc nábor a Můj první gól za účasti 520 fotbalistů. V této sezoně máme pojmenované všechny soutěže, ale věřím, že dokážeme krajský fotbal v budoucnu prodat ještě lépe.

O založení nadačního fondu PKFS pro fotbalovou mládež…

Zatím je v něm 1 300 000 korun a prvním počinem bylo zakoupení 800 míčů. Do zahájení soutěží přípravek převezme každé družstvo tři. Pořídíme i další bezpečné branky, v současné době se chystá výběrové řízení na dodavatele. Jednou z možností, jak tento nadační fond bude moci být využit, mohou být i příspěvky na činnost trenérů mládeže.