TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - MFK Chrudim 0:2 (0:1)

Branky: 2. Mastík, 64. Drahoš

Zápas začali hosté velmi dobře. Hned ve 2. minutě se uprostřed hřiště uvolnil Mastík a nechytatelnou ranou k tyči otevřel skóre. I v dalším průběhu favorit kontroloval hru, kombinačními akcemi zaměstnával soupeřovu obranu a vytvářel si dobré příležitosti. K druhé brance měl nejblíže Kopecký. Ve 20. minutě se po jeho pumelici rozklepalo břevno domácí svatyně a o čtvrt hodiny později po přímém kopu skončil míč tamtéž. Chrudimský záložník byl při chuti a v samém závěru první půle se po dalším trestném kopu balón nevešel mezi tři tyče jen o centimetry. O průběhu hry svědčí po 45 minutách i poměr střel na branku 1:6 pro Chrudimské.

A ani po přestávce se obraz hry nezměnil. Hosté zatlačili Ústí na jejich polovinu a pěknými kombinačními akcemi jej nutili k chybám. V 64. minutě si domácí obrana nepohlídala stopera Chrudimi Drahoše, na jehož smrtící hlavičku byl brankář Krátký krátký 0:2. O deset minut později dali jedinkráte vážněji o sobě vědět i domácí, ale rybička Felcmana mířila mimo. Naopak měnit stav mohl zase MFK. V 83. minutě skončila střela Kučery z přímého kopu jen těsně nad a o čtyři minuty později na poslední chvíli odvrátila obrana Ústí míč před Nadrchalem. V 88. minutě se ještě mohl zapsat do listiny střelců Sixta, když po jeho pokusu z voleje balón již směřoval za záda překonaného Krátkého, ale jeden z obránců hrozící nebezpečí na brankové čáře uhasil. Na zaslouženém postupu a radosti hostů to ale nemohlo nic zkazit.

Druhé kolo Poháru České pošty je na programu ve středu 13. srpna, kdy se od 17 hodin v Chrudimi představí Slavie Praha.

Sestava MFK Chrudim: Mrázek Řezníček, Radouš, Drahoš, Štěpánek Kopecký (73. Nadrchal), Vodrážka, Vladyka (70. Sixta), Mastík, Kesner (81. Luptovský) Kučera.

Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: „Hosté zaslouženě vyhráli, byli holt lepší a potvrdili roli favorita i to, že loňské třetí místo v ČFL nebylo náhodné. Více to asi nemá cenu komentovat."

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Mužstvo k zápasu přistoupilo zodpovědně. Určitě nám pomohl brzký gól, který hráče povzbudil, ale i celkově jsme byli jasně lepší a prakticky nepřipustili domácí do nějaké příležitosti. Na můj vkus jsme mohli být v první půli více přímočařejší a vypracovat si více brankovým příležitostí, předfinální fáze tam byla, ale bohužel pak jsme vše řešili nějak pomalu a domácí stačili zahustit vápno. Po změně stran už to bylo lepší. Zahrávali jsme i celkem dost standardních situací, s nimiž také nemohu být příliš spokojen, ale nějaké věci, co trénujeme, se tam objevily. Do začátku mistrovské sezony je ještě 14 dnů, tak to musíme vypilovat. Chtěl bych dnes vyzdvihnout výkon stoperů. Odehráli si s přehledem své a soupeře do šancí nepouštěli. Celý mančaft je samozřejmě rád, že jsme vyhráli a ve druhém kole budeme hostit Slavii Praha. Je to odměna jak pro nás jako hráče a funkcionáře, tak i pro naše fanoušky."

Radek Pecina