Turnaje se zúčastní studenti a jejich pedagogové ze SPŠST a VOŠ Chrudim, SZeŠ a VOŠ Chrudim, SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim, SOU Třemošnice a obou pořádajících škol. Po rozřazovací části přijde na řadu atraktivní vyřazovací k.o.systém. Obhájcem prvenství z posledních tří let je tým Střední školy Bohemia a celostátně úspěšní studenti sportovního lycea by chtěli i nyní navázat vítěznou šňůru. Ve finále loňského ročníku lyceisté dokázali porazit tým osobností (Radim Holub, Tomáš Linhart či Petr Vladyka).

V doprovodném programu se budou prezentovat roztleskávačky z pořádajících škol a jejich stávající studenti, kteří předvedou nejen odborné dovednosti, ale i atraktivní pohybová vystoupení. Turnaj začíná v 8:30 hodin, finále je pak naplánováno na 15:00 hodin. Pořadatelé si dovolují pozvat širokou veřejnost, studenty a pedagogy středních i základních škol. Tradiční fotbalové zápolení středoškoláků a jejich učitelů opět slibuje vysokou sportovní i společenskou úroveň. Vstup je zdarma, občerstvení v hale zajištěno.

V průběhu turnaje bude namíchán drink roku 2016 pro chvíle sváteční pohody. Jeho receptura bude zveřejněna v našich novinách, neboť mediálním partnerem akce je Chrudimský deník. (rp)