„Bude to pro nás zřejmě klíčový zápas podzimu. Když vyhrajeme, tak se posuneme přece jenom do klidnějších vod tabulky, případná naše ztráta by nahrála soupeři a my bychom se ještě více potopili do nepříjemných vod tabulky," má jasno chrudimský kouč Pavel Jirousek.

Zatím nejlepším střelcem týmu MFK je Tomáš Vácha se třemi brankami. Skóroval i minule na hřišti lídra tabulky v Kunicích, ale pak favorit třemi góly otočil skóre ve svůj prospěch.

Nejprve se Tomáš usmál nad dotazem, jestli dá gól i v Hlavici? „Když se dostanu do sestavy, tak o to bude samozřejmě usilovat, ale jestli dá góly někdo jiný, tak mi to vadit nebude, hlavně musíme v Hlavici vyhrát," odvětil s poukazem na to, že zatím většinu zápasů, kdy se hrálo na jednoho útočníka, nastoupil na hrotu Radim Holub.

A Tomáš nám přiblížil i náladu v mužstvu, která je naštěstí velmi bojovná: „Celý tento týden žije mančaft zápasem v Hlavici. Jsme všichni zajedno, že tam musíme uhrát tři body, nic jiného se v naší situaci dělat nedá. V tabulce by nám to velmi pomohlo. Loni jsme v Hlavici vyhráli 3:0, tentokrát by to nemuselo být ani tak výrazné, ale hlavně, abychom všechny body dovezli domů. Už také proto, že v dalším zápase nás čeká nebezpečný tým Chomutova, který teď v Poháru České pošty notně potrápil Viktorii Plzeň a vedl už o dva góly. Našemu zřejmě nejlepšímu současnému mužstvu chybělo několik opor a až v závěru otočil na 2:3," uvedl Vácha.