Uspořádání soustředění potvrzuje fakt, že v MFK berou zimní přípravu nadmíru vážně. V minulých letech se soustředění v chrudimském klubu nekonalo. Letos se téměř celý hráčský kádr „potil" ve středisku v Pustých Žibřidovicích.

Náplň soustředění nám přiblížil trenér Pavel Jirousek: „Dnešním dnem končíme první přípravnou fázi, takovou kyslíkovou, objemovou. Hráči si při ní moc balónu neužili, takže při dnešním přípravném utkání se Svitavami ho opět vidí. Teď už to bude všechno probíhat více herní formou. Až na zranění Lukáše Mastíka to soustředění proběhlo v pořádku. Měli jsme tam čtyři denní tréninkové fáze, takže nějaká únava pochopitelně je, ale to je v tomto období přípravy přirozené. Nelze se na nic vymlouvat a jen doufám, že dnešní zápas přežijeme ve zdraví, abychom příští týden už mohli pokračovat zase v dalších věcech, které máme naplánované . Pozitivní je, že Tomáš Vácha se už zapojil do tréninku, ale do zápasu ho ještě nepouštíme po zlomenině zánártních kůstek. Ale v Jeseníkách odtrénoval slušné dávky, což je pozitivní. Takže z tohoto pohledu to zatím hodnotím jako vydařený začátek přípravy.

Při čtyřfázové přípravě jsme ráno byli běhat, dopolední fáze byla na běžkách. Tady trénovali podle tepové frekvence, takže kdo ji měl nižší, tak samozřejmě ujel víc. Ale nešlo o kilometráž, nýbrž o to, abychom trénovali, kde jsme potřebovali. V odpolední fázi byly kopce, tedy zase v v terénu, a večer jsme měli trénink v posilovně tamní haly. Pak jsme vše ukončili regenerací. Chci poděkovat penzionu Later a majiteli, kteří nám vyšli vstříc bylo to všechno v pořádku," uzavřel trenér Jirousek.

Zdroj: Youtube

MFK Chrudim – Svitavy 3:1 (1:0).

Branky vítězů: 67. a 80. Holub, 26. Kesner. Sestava MFK: Mrázek (46. Liebelt) – Řezníček, Drahoš, Valda, Adámek, Luptovský, Langr, Andrle, Kesner, Dostálek, Malinský (Linhart, Vladyka, Holub, Vodrážka, Jarosz, Malý, Radouš).

V první půli nastoupila „mladší" sestava a ujala se vedení ve 26. minutě Kesnerem po přihrávce Adámka). Autor gólu předtím ještě trefil břevno z přímého kopu. Po hromadném střídání o poločase v 50. minutě divizionář vyrovnal na 1:1 ze skrumáže po rohovém kopu. Výhru MFK zajistil dvěma góly Holub, když nejprve využil zaváhání gólmana a stopéra hostí a pak dorážel do sítě střelu Štěpánka.