Ze skupin postupovaly týmy na prvních dvou místech a následně se utkávaly vyřazovacím systémem play off. Utkání se hrála na dvakrát třicet minut, v případě nerozhodného stavu se neprodlužovalo a následovaly penalty. Prodloužení bylo připraveno pouze pro potřeby finále, a to o délce dvakrát sedm minut.

SŠ Bohemia Chrudim se představila ve skupině spolu se SOŠ stavební a zahradnickou Praha 9 a SPŠ polytechnickou Zlín.

Lyceisté dokázali ze skupiny postoupit z prvního místa s vyrovnanou bilancí jedné výhry a jedné porážky, když nestačili v prvním zápase na pražskou školu. Vše odčinili v druhém střetnutí se zlínskou průmyslovkou, kterou přehráli jednoznačně 4:0.

V semifinále se Bohemia utkala s ISŠ Sokolov a bylo znát, že se jedná o velmi důležitý zápas. Už od začátku bylo utkání vyrovnané a s minimem šancí. Vstřelení branky byla blíže chrudimská škola, ale prosadit se nedokázala a o finalistovi musely rozhodnout až penalty. V těch vyhrála Chrudim 4:3. Ve druhém semifinále postoupila Příbram, která měla na soupisce hned několik hráčů, kteří se ještě v únoru proháněli na hřišti během mládežnické Ligy mistrů.

Ve finálovém střetnutí Lyceisté zaskočili silné středočechy,když po prvních pěti minutách vedli 2:0, Gólově se prosadili Švec a Vašulín. Velmi dobrý výkon předváděl chrudimský brankář Stejskal a držel finálové naděje Bohemie. Ve druhé polovině utkání přišel drtivý tlak Příbrami a ve 38. minutě zaslouženě snížila stav utkání. Hráči Bohemie podnikali jen sporadické úniky a gól vstřelit nedokázali. Vyčerpání soupeře zužitkovali příbramští v 52. minutě, kdy vyrovnali. V prodloužení však vystihl špatnou přihrávku Vašulín a v sólovém úniku dokázal skórovat, čímž rozhodl o návratu Poháru Josefa Masopusta zpět do Chrudimi.

Představení svých svěřenců hodnotil, ředitel školy a trenér v jedné osobě, Jaromír Pecina: „Jsem unavený, dojatý, hrdý a šťastný. Po úvodních dvou zápasech ve skupině nebyla naše výchozí pozice zrovna nejlepší, někteří hráči byli unaveni z nabitého programu posledních dnů, ale nakonec jsme postoupili z prvního místa." Šťastný ředitel školy nezapomněl ani na děkovná slova: „Všem děkuji, všichni šli na dřeň a sáhli si až na dno. Fyzické síly nahrazovala jejich bojovná srdce a nezměrná touha po obhajobě. Jedná se o největší úspěch školy v její historii." ocenil své svěřence.

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Jan Stejskal z Chrudimi