MFK Chrudim B - SK Přibyslav 4:1 (1:0)

Branky domácích: 38. a 79. Kroutil, 52. a 68. Žalud.

Na přírodní trávě v Chrasti přivítalo „béčko" účastníka Krajského přeboru Vysočina a za dvanáct minut již mohlo vést 2:0, jenže s hlavičkami Meduny a Kroutila si hostující brankář poradil. Ve 22. minutě se po nahrávce Kroutila dostal do šance Zrůst, mířil však vysoko nad. O šest minut později zahodil v krátkém sledu dvě stoprocentní šance kanonýr MFK Kroutil, ale jeho chvíle měly ještě přijít. Ve 34. minutě již zvedal Zrůst ruce nad hlavu, jeho střelu do opuštěné branky však jeden z obránců vyrazil tělem a následná dorážka Meduny byla zblokována na rohový kop. Do vedení se tak Chrudimští zaslouženě dostali až ve 38. minutě, kdy po ose Hauf, Zrůst, Kroutil posledně jmenovaný tečovanou střelou přeci jen rozvlnil síť. Za dvě minuty autor úvodního gólu pelášil sám na brankáře hostí, svůj nájezd ale neproměnil. Gólman si krátce před přestávkou poradil i se střelou Zrůsta, a tak domácí odcházeli do kabin jen s nejtěsnějším vedením 1:0.

Druhou půli začali lépe hosté a hned se dostali do dvou šancí, naštěstí pro Chrudimské bez gólového efektu. V 52. minutě utnul jejich nápor Žalud, když se protáhl mezi stopery a zvýšil na 2:0. Za šest minut mohl přidat třetí úspěch Kroutil, když se ocitl sám před přibyslavským gólmanem, ale i v této šanci selhal. A naopak se v 65. minutě dostal ke střele soupeř a přesnou ranou k tyči překonal Kudláčka (2:1). Na snížení odpověděl krásně provedeným trestným kopem Andrle, míč ale skončil pouze na břevně. V 70. minutě měl další gólovku Kroutil po nahrávce Hannicha, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Za dvě minuty však proměnil svůj samostatný nájezd Žalud a navýšil skóre na 3:1. V 79. minutě se do střelecké listiny přece jen podruhé zapsal Kroutil, když konečně proměnil další ze svých brejků. V samém závěru ještě měli šanci hosté, Kudláček však byl proti a skvělým zákrokem již změnu stavu nepřipustil.

Po utkání ještě proběhl penaltový rozstřel, ve kterém byl pro změnu úspěšnější soupeř, když v této dovednostní disciplíně zvítězil 4:3. Za domácí proměnili pokutový kop Hauf, Zrůst a Opina, selhali Andrle a Žalud.

Sestava MFK Chrudim B: Trojan (46. Kudláček) Tlapák (46. Bareš), Linhart, Valda, Hannich Meduna (46. Žalud), Opina, Hauf, Andrle, Zrůst Kroutil.

MFK Chrudim C - St. Hradiště 9:1 (4:0)

Branky vítězů: 19., 33., 45. a 69. Žalud, 45. Michalec, 54. Kozák, 58. Holík, 64. Meduna, 88. Tlapák.

Druhá rezerva MFK rozstřílela na umělé trávě V Průhonech Staré Hradiště. Po celé utkání byli Chrudimští jasně lepší a brzy to bylo znát i na skóre. To otevřel v 19. minutě Žalud, který se nakonec v zápase blýskl čtyřmi brankami, a to mu ještě jeden gól nebyl pro ofsajd uznán a neodehrál celý zápas, když šel střídat! Hostům se pouze podařilo v 65. minutě čestným úspěchem korigovat stav na 7:1, nakonec ale mohli být rádi, že nevyfasovali potupnou desítku. Velmi dobře pracovala zejména trojice středních záložníků MFK ve složení M. Holub, Bureš, Kozák, kteří svými rozehrávkami soupeře doslova deptali.

Víc než výprask ale mrzí Staré Hradiště zranění jejich brankáře, který se při výhozu míče zranil natolik, že musela být přivolána sanitka a on byl převezen s podezřením na vykloubené rameno do nemocnice.

Sestava MFK Chrudim C: Kudláček (46. Hort) Mervart, Zeman, Havránek, Bareš Žalud, Bureš, Kratochvíl, M. Holub, Holík Michalec (střídali Kopecký, Tlapák, Kozák, Meduna). (rp)