Galerie: Hrubá krupice je neprávem opomíjená a někde i zapomenutá

Kilo krupice pořídíme v ceně do 25 korun ve většině obchodů. Ve spíži nám vydrží dlouho. Pro dvě osoby stačilo bohatě 250 g. Do omastku vsypeme krupici a velmi bedlivě mícháme, aby se hmota nepřipálila. Opět smažíme do světlehněda. V rendlíku rozpustíme máslo. Někdo dává i sádlo, každému po chuti. Máslo necháme trošičku zhnědnout do světlé oříškové bary. Přišel čas zalít krupici trojnásobným množstvím teplé vody, osolit, opepřit a co je důležité, přikrýt rendlík pokličkou. Tmavé tečky v krupici neznačí hrubě namletý pepř, trošku jsem to neuhlídala, přiznávám. Ale na chuti to nic nezměnilo, nešlo o velké množství. Pod pokličkou se krupice krásně rozpučela a stala se z ní jemná a nadýchaná hmota. Na talíři obložená rajčaty chutná skvěle, dá se jíst i studená v horkých dnech. Můžete ji zkusit i na sladko s ořechy, medem nebo rozinkami.