Zdroj: Deník/Romana Netolická
Do omastku vsypeme krupici a velmi bedlivě mícháme, aby se hmota nepřipálila. Opět smažíme do světlehněda.
Zdroj: Deník/Romana Netolická
V rendlíku rozpustíme máslo. Někdo dává i sádlo, každému po chuti. Máslo necháme trošičku zhnědnout do světlé oříškové bary.
Zdroj: Deník/Romana Netolická
Přišel čas zalít krupici trojnásobným množstvím teplé vody, osolit, opepřit a co je důležité, přikrýt rendlík pokličkou.
Zdroj: Deník/Romana Netolická
Tmavé tečky v krupici neznačí hrubě namletý pepř, trošku jsem to neuhlídala, přiznávám. Ale na chuti to nic nezměnilo, nešlo o velké množství.
Zdroj: Deník/Romana Netolická
Pod pokličkou se krupice krásně rozpučela a stala se z ní jemná a nadýchaná hmota.
Zdroj: Deník/Romana Netolická
Na talíři obložená rajčaty chutná skvěle, dá se jíst i studená v horkých dnech. Můžete ji zkusit i na sladko s ořechy, medem nebo rozinkami.
Zdroj: Deník/Romana Netolická