Zdroj: Shutterstock
Češi v loňském roce předvedli rekordní spotřebu rýže, nejvyšší od roku 1920, kdy statistici tento ukazatel sledují.
Zdroj: Vie Studio; Pexels
Průměrný konzument spotřeboval 7,9 kilogramu rýže.
Zdroj: alleksana; Pexels
Opačný trend Český statistický úřad (ČSÚ) naopak oznámil u spotřeby brambor, ta oproti roku 2019 klesla téměř o 4,5 kilogramu.
Zdroj: Karolina Grabowska; Pexels
Také spotřebovaných těstovin na jednoho člověka připadlo o 0,4 kila méně než v předchozím roce.
Zdroj: Klaus Nielsen; Pexels
Výrazně více než dřív lidé loni nakupovali zejména čerstvou zeleninu. Rostl také zájem o ovoce, kupříkladu jablek se spotřebovalo v průměru o téměř tři čtvrtě kilogramu více.
Zdroj: PhotoMIX Company; Pexels