Salát Coleslaw

Ingredience: 1 malá hlávka zelí, 3 mrkve, 2 lžičky čerstvého křenu, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce cukru, 1 lžíce kapar v soli, 1 lžička cukru, citronová šťáva.

Postup: Kapary propláchněte a nasekejte nadrobno. Křen nastrouhejte najemno a obojí smíchejte s majonézou. Zelí a mrkev nastrouhejte, promíchejte s cukrem a připravenou majonézou a dochuťte citronovou šťávou. Nechte uležet.

Kotlety se zázvorem
Recepty na zapečené vepřové: s anglickou slaninou, se sýrem nebo zázvorem

Lehký bramborový salát

Ingredience: 1 kg drobnějších brambor, 2 mrkve , 1 petržel, kousek celeru, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, čerstvý kopr, sůl, pepř.

Postup: Brambory ve slupce uvařte předem, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Kořenovou zeleninu uvařte v malém množství vody doměkka a nakrájejte nadrobno. Nakrájenou cibulku orestujte na oleji. Vše zlehka promíchejte a přidejte nadrobno nakrájené okurky. Do půl sklenice vývaru ze zeleniny přidejte sůl, pepř a 2 lžíce kyselé vody z okurek a zalijte salát. Nechte dobře vychladit a před podáváním přidejte čerstvý nasekaný kopr.

Salát z červené řepy s ořechy

Ingredience: 2 větší červené řepy, 2 hrsti polníčku, hrst vlašských ořechů, 100 g kozího sýra, lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Postup: Omytou řepu nakrájejte na širší kolečka, osolte, opepřete, důkladně zabalte do alobalu a pečte asi 45 minut na 200 °C. Vychladlou řepu nakrájejte, zakápněte olejem. Promíchejte s polníčkem a nasekanými ořechy a podávejte posypané kozím sýrem.

Červená řepa se hodí do teplé i studené kuchyně
Červená řepa má v kuchyni široká využití. Vyzkoušejte muffiny nebo pomazánku

Čočkový salát

Ingredience: 200 g čočky beluga, 2 červené papriky, 1 cibule, 100 g gorgonzoly, 2 snítky tymiánu, zelená petrželka, lžíce olivového oleje, lžíce balsamica, sůl, pepř.

Postup: Čočku uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky na proužky a na oleji orestujte dozlatova. Vše promíchejte, přidejte nasekané bylinky a salát dochuťte solí, pepřem a balsamicem. Podávejte vychlazený, posypaný gorgonzolou.