Jedná se především o sportovní tábor, kdy každý den jsou děti v pohybu, jak v oddílových soutěžích, tak v celotáborových hrách. Jedná se o soutěže, kde se objevuje nejen hasičské téma, ale děti měří síly ve vědomostních a jiných sportovních soutěžích, při kterých si vzájemně utužují kolektiv. V družstvech jsou děti od nejmladších po nejstarší a ty se musejí o svou drobotinu při soutěžích postarat a navzájem si vypomoci.

Dále byly pro děti připraveny tři noční hry, které jsou každoročně oblíbené, slaňování, táborová pouť, výlety do okolí nebo koupání, kterému letos bylo nakloněno i počasí. Nelze zapomenout na řádění dětí v několika metrech uměle vytvořené pěny, kterou zajistili hasiči z Hlinska.

A co se týče stravy, asi není nikdo, kdo by nepřijel domů s několika deky ne-li kily navíc. Takové výpečky musely kuchařky vařit dvakrát, dále si děti pochutnaly např. na řízkách, svíčkové, guláši nebo zapečených těstovinách.

Vzhledem k tomu, že již při odjezdu domů děti hlásily, že za rok jedou znovu a nutno říci, že nejedno dítě i vedoucí měli slzy v očích, když jsme se u autobusu loučili, doufáme že se tábor vydařil a těšíme se na příští ročník.

Monika Pospíšilová, ČHJ Hlinsko