Tím pádem jsou soupeřem Chrudimi v semifinále právě Kohouti Česká Třebová. Při pohledu na tabulku po základní části, v níž skončili „až" na šestém místě, zatímco Chrudimští dlouhodobou část vyhráli, by mělo být zřejmé, kdo je v této sérii favoritem. Ale pozor! Kohouti byli již před sezonou pasování do role černého koně soutěže, po šestém kole dokonce krátce celou tabulku vedli, a že se nebude jednat o lehkého protivníka naznačují i vzájemné výsledky. Ve 3. kole v polovině října vyhráli Českotřebovští na chrudimském ledě 3:4, když domácí byli sice hokejovější, ale střelecky byl produktivnější soupeř, jenž o své výhře rozhodl v 56. minutě brankou Jandy. Odveta proběhla 7. prosince a po navlas stejném výsledku se opět radovali hosté, tedy Chrudimští, v té době už lídři celé soutěže. Přitom ale v úvodu druhé třetiny prohrávali 3:0! Pak se však rozjeli a góly Holuba, Králíčka, Dobiáše a dvě minuty před koncem Kišše dokonale otočili skóre.

O síle příštího soupeře ví své i trenér HC Chrudim Jiří Fibiger: „Očekávám vyrovnané souboje. Týmy jsou zhruba na stejné úrovni a o výsledcích budou rozhodovat maličkosti, drobné chyby či vyloučení. Soupeře jsme si nevybírali doteď, proto jsme to neřešili ani nyní. Všechny týmy nejlepší čtveřice jsou silné, a tak bylo prakticky jedno, koho dostaneme. Každopádně chceme postoupit do finále!"

Po těchto řádcích je jasné, že zřejmě půjde o vyrovnanou sérii, v níž se dá očekávat boj o každou píď ledu a vůbec by se nikdo nemohl divit, kdyby se nakonec protáhla až na pět zápasů. První střetnutí se odehraje ve středu 11. února (zřejmě od 18:30 hodin) na chrudimském ledě, druhé v neděli 15.2. v České Třebové a třetí ve středu 18. února opět v Chrudimi. Případný čtvrtý zápas by se uskutečnil v neděli 22.2. v České Třebové a možný rozhodující pak ve středu 25. února za zimním stadionu v Chrudimi. Nejpozději poté bude znám finalista Krajské ligy Pardubického kraje, který se ve finále střetne s vítězem série Světlá nad Sázavou Choceň.

Jasno začíná být všude

Po středě začíná být jasno i o čtvrtfinálových dvojicích druhé části soutěže, ve které si to spolu rozdají týmy vyřazené ve čtvrtfinále hlavní soutěže společně s celky bojujícími ve skupině o 9. 12. místo v sériích na dvě vítězství O pohár Vladimíra Martince. Hlinečtí jdou do těchto bojů ze čtvrtého místa, a tak bude jejich soupeřem ve čtvrtfinále nejlepší celek skupiny B, kterým je už jistě HC Chotěboř. V obou vzájemných střetnutích letošního ročníku se radovali z vítězství domácí, Hlinsko vyhrálo na konci října 6:3, Chotěboř pak v polovině prosince 6:4. Už z tohoto pohledu bude čtvrtfinálová série hodně vyrovnaná, navíc nedávnou vzájemnou honičku o osmé postupové místo mají všichni fanoušci jistě ještě v živé paměti. Výhodou může být pro Hlinecké možný třetí rozhodující zápas na domácím ledě.

Soupeř Skutče je zatím na vážkách, může jím být Moravská Třebová či Litomyšl. Pokud Skutči vydrží její zlepšená forma posledních dní, a zejména pokud úspěšně zvládne sobotní bitvu v Tipsport aréně v Pardubicích se Závodní Hokejovou (od 19:00 hodin), rýsuje se ve čtvrtfinále HC Litomyšl, ale tuto teorii potvrdí či vyvrátí až nejbližší dny. Jisté je zatím jen to, že čtvrtfinále startuje prvními zápasy v neděli 15. února a Hlinsko bude stoprocentně začínat doma a Skuteč venku.

Zkrátka, hokejoví fanoušci se mají na co těšit.

RADEK PECINA