Naopak se nedařilo Hlinsku, které doma nestačilo na Moravskou Třebovou. Chrudim je tak v tabulce čtvrtá o bod za třetí Českou Třebovou. Hlinsko okupuje sedmou příčku o skóre za Chocní a ztrácí čtyři body na pátou Litomyšl a 13 na 4. Chrudim.

Ledeč nad Sázavou – HC Chrudim 3:13 (1:3, 1:5, 1:5)

Branky a asistence: 1. Zadražil (Svoboda, Štěrba), 24. Havel (Křesťan, Havel Marek), 52. Štěrba (Svoboda) – 15. Novák (Wágner, Budínský), 15. Turčáni (Hudec), 16. Polák (Dobiáš), 21. Dobiáš (Turčáni, Budínský), 25. Karásek (Vích), 30. Zrůst (Polák, Kišš), 40. Hudec (Polák), 40. Saidler (Machač), 43. Machač (Polák, Karásek), 45. Dobiáš (Polák, Turčáni), 51. Novák (Kišš), 53. Kišš (Zrůst), 55. Polák (Budínský, Seidler).

Utkání začali lépe domácí, kteří šli do vedení bleskovou brankou Zadražila vteřinu po úvodním buly. Chrudim odpověděla v 15. mnutě, kdy se po akci Budínský, Wágner, Novák trefil poslední jmenovaný. V 15. minutě se šlo do čtyřech, když byli vyloučeni domácí Svoboda (vysoká hůl) a hostující Brychta (podražení). Více prostoru na ledě dokázala lépe využít Chrudim, která se gólem Turčániho ujala vedení. Hosté využili i následující přesilovou hru, když se trefil Polák. V závěru první třetiny měli domácí šanci na vyrovnání, ale přesilovku, kterou rozdělila přestávka mezi třetinami, nedokázali využít. Místo toho přišel trest v podobě čtvrtého gólu hostí.

Šťastná třináctka

Domácí odpověděli až ve 24. minutě, kdy početní výhodu využil Havel. Ale neradovali se dlouho. Ve 25. minutě skóroval po nahrávce Vícha chrudimský Karásek – 2:5. Chrudimský gólový koncert pokračoval i o pět minut později, kdy zvýšil na čtyřgólový rozdíl Zrůst. Ve 38. minutě šli po vzájemném střetu na trestnou lavici domácí Beneš a hostující Turčáni a Chrudim opět ukázala, jak jí hra při menším počtu hráčů na ledě v neděli vyhovovala. Nejprve přidal Hudec sedmou brankou do domácí sítě a pak se ještě v závěru chrudimského oslabení trefil Seidler – 2:8.

I třetí dějství začali lépe hosté a ve 45. minutě se skóre díky brankám Machače a Dobiáše vyšplhalo na dvojciferné číslo. Utkání už Chrudimští v pohodě dohráli a přidali ještě tři další branky. Ledeč dokázala jen upravit výsledek v 52. minutě Štěrbou.

Sestava Chrudimi: Ament (Chalupa) – Vích, Brychta, Švadlenka, Hudec, Budínský, Urban, Turčáni, Janecký – Polák, Dobiáš, Karásek, Cvrček, Seidler, Brožek, Kohoutek, Kišš, Zrůst, Plch, Wágner, Ondráček.

HC Hlinsko – Slovan Mor.Třebová

4:8 (0:2, 3:1, 1:5)
Branky: 25. Štěpánek (Koželuh, Dítě), 25. Plachý (Havel), 35. Dítě (Bureš), 54. Bureš (Koželuh) – 9. Aulehla (Čikl), 15. Čikl (Schneider, Černý), 30. Kvapil (Čikl), 44. Duba (Čikl, Černý), 48. Řehulka (Prokop), 51. Řehulka (Prokop), 53. Schneider (Prokop), 60. Faltus (Aulehla).

Vzájemné zápasy tohoto ročníku nahrávaly spíše Moravské Třebové a napovídal tomu i úvod utkání, kdy si první šanci vypracoval hostující Černý. Možnost ke skórování poté měli i Hlinečtí, kteří ale nevyužili ani následnou přesilovku. Hosté ji výborně ubránili a dokonce si vypracovali dvě šance, z nichž druhou přeměnil v první gól utkání Aulehla. Hostující černý potom dělal i nadále starosti hlinecké obraně, ale v tomto zápase mu nebylo souzeno se prosadit.

Rozhodující náskok

Na další branku se čekalo až do 15. minuty. Domácí sice ubránili přesilovku soupeře, ale Slovan přetavil pokračující tlak ve druhou branku po prudké střele Čikla.

Jestliže v první třetině vládli v produktivitě hosté, druhá patřila spíše domácím. Třebovští svoje gólové šance v úvodu nevyužili naopak Hlineckým stačil jeden rychlý protiútok a branka Štěpánka, aby se vrátili do hry. Půl minuty na to využil prostor před brankou soupeře Plachý a bylo vyrovnáno. Moravská Třebová však zabrala a zavřela Hlinecké před jejich brankou. Na vedení, které hostům vrátil ve 30. minutě Kvapil, ještě dokázali domácí odpovědět střelou Dítěte. Pak ale nevyužili přesilovku čtyř proti třem a hosté je potrestali už na začátku třetího dějství gólem Duby. O devět minut později už vedl Slovan o čtyři branky, když se dvakrát trefil Řehulka a jednou Schneider. Domácí už dokázali jen korigovat trefou Dítěte.

Sestava Hlinska: L. Černý – Brebera, Havel, Zdražil, Dítě, Boguaj, Hron, Plachý, Sobotka, Koželuh, Štěpánek, Tulis, Šír, M. Černý, Zídek, Bureš, Doležal, Kunz.

Příští program – 28. kolo, středa 20. ledna, 18.30: Chrudim – Choceň. Čtvrtek 21. ledna, 18.30: Polička – Hlinsko.