Chrudim - Jablonec 2:5 (2:0, 0:2, 0:3).

Branky: Koreček, Haltuch. V první dvacetiminutovce se na úvodní gól čekalo do 12. minuty, kdy Polák nabil Korečkovi a jeho střela se odrazila od tyčky za záda brankáře Najmana 1:0. O dvě minuty později při přesilovce domácích si to první lajna rozhodila v trojici Novák Tomášek Haltuch a posledně jmenovaný se nemýlil 2:0. Šance na zvýšení stavu byly, ale rozchytaného gólmana Severočechů už nikdo nepřekonal bohužel, jak se později ukázalo, ani do konce zápasu.

Ve 22. Jiruškův „pozdrav“ Najman pokryl, O dvě minuty později však soupeř zahrozil, naštěstí Novotný z otočky Hlavinku nepřekonal. Hosté však dále obléhali domácí svatyni a Hájek snížil na 2:1. Chrudimští nenašli klíč ke kombinaci a střelbě, z inkasovaného gólu na ně padla „deka“, naopak Jablonecké kontaktní gól nakopl. Když ve 34. Verner využil přesilovku, byl stav 2:2. V závěru této části hráli přesilovku Chrudimští, po akci Haltuch Bečev pálil Tomášek jen do betonu skvělého Najmana v hostující brance.

Ve 42. jel Polák sám na branku Jablonce, ale opět zářil Najman ve své kleci. Ve 45. Tichý po vyhraném bully mířil sice dobře, ale nad branku! Velkou snahu nelze domácím upřít, ale gól ne a ne vstřelit. Hosté předváděli rychlý, kombinační hokej, což se projevilo v poslední desetiminutovce. V 51. Hájek reagoval na vyraženou střelu Prokorátem 2:3. V 53. si to hosté rozehráli před chrudimskou brankou a Glos 2:4. Rozložený domácí tým pak ještě v 58. inkasoval z hole Vernera, který prostřelil Hlavinku 2:5. Poslední celek tabulky šel důrazněji za vítězstvím, domácí propadli, což potvrdil po utkání stručně a jasně trenér Šídlo: „Soupeř dal do utkání srdce a vyhrál zaslouženě.“

Sestava HC Chrudim: Hlavinka Burkoň, Novák, Machač, Meier, Jirout, Tichý Haltuch, Bečev, Tomášek Šídlo, Polák, Koreček Štěpánek, Mach, Jiruška.

Pořadí: 1. Kutná Hora 4 (19:15), 2. Opočno 4 (19:16), 3. Chrudim 2 (13:16), 4. Jablonec 2 (15:19). Včera zápasy (po naší uzávěrce): Chrudim Kutná Hora a Jablonec Opočno. Na závěr kvalifikace se chrudimští dorostenci střetnou v pátek 23. 3. s Opočnem (18) a o dva dny později pojedou do Jablonce.

JAROMÍR DOLEŽAL