Ledeč nad Sázavou - HC Hlinsko 0:17 (0:3, 0:5, 0:9)
Vlak z Hlinska do Havlíčkova Brodu nejezdil. Pak pokračovala jízda rozlámanými lesy a objížďkami. Štěstí že jsme vyjeli dřív a stihli dokonce i rozbruslení. V Ledči také probíhal problém se svícením chvíli světlo, chvíli šero. Ale hrálo se!

Od začátku utkání se hra více méně odehrávala ve třetině domácích, prvních deset. minut dokázali domácí vzdorovat. V 11. minutě řešil gólman Gregor špatnou rozehrávku spoluhráčů a musel hluboko do pásma, situaci vyhodnotil správně a stihl vypíchnout puk dřív než se na něj řítil osamocený hráč. Hlinečtí následně zabrali a ve 12. minutě otevřel skóre Brebera, když dvakrát od modré pálil Brázda 0:1. V 15. minutě uvolnil Plachý do brejku Havla a bylo to 0:2 z pohledu domácích. Ještě v téže minutě Hron zasadil třetí ránu domácím svým sólem, kdy prokličkoval až před branku a ukázkově vymetl pavouky z horního růžku Vaňkovy branky 0:3. Na začátku druhé třetiny se domácí pokusili korigovat nepříznivý stav, ale Gregor dvakrát bezchybně řešil situaci.

Pak již začal pravý brankový kolotoč hostí. Pazourek zametl puk do branky po akci Pelána 0:4. Ve 29. minutě Chvojka po vyhrané buly Velínského a souhře se Sobotkou 0:5. Ve 32. minutě měli domácí šanci snížit po nařízeném trestném střílení ale střelu Vantucha gólman hostí dobře kryl. Následoval trest po akci Makovského, který projel přes dva hráče a Havel opět zakončoval 0:6. Ve 40. minutě padly dokonce dvě branky nejprve obrana domácích zapomněla na Králička a ten sám nebráněn nečekal a pohotově poslal puk pod horní tyč 0:7, jen co se vhodilo buly následoval rychlý kolotoč příhrávek Velínského a Chvojky s Havlem a na dorážku si od modré sjel Pazdera 0:8.

Závěrečná třetina začla oslabením hostí, ale ani v této fázi domácí nenalezli recept na ohrožení branky Gregora, naopak dvakrát rychle inkasovali po brejku Brebery 0:9 a o dvacet vteřin později po pěkné akci Plachého a Pelána už to bylo 0:10. Naopak v přesilovce hostí zvýšil na 0:11 Pazourek, když žabka Plachého přistála ideálně na jeho čepeli a následovala pohotová střela do horního růžku. Ve 49. minutě se v brejku dravě prosadil Zdražil a opět to byl puk pod víko 0:12. Brankové hody pokračovaly i v dalším oslabení hostí, když Havel pěkným blafákem posunul skóre na 0:13 z pohledu domácího týmu.

V 52. minutě vyskočil z trestné lavice Pazourek a byla z toho další branka 0:14.

V 57. minutě předvedl další pěkné sólo přes celé hřiště Hron a také pěkné zakončení 0:15. V téže minutě přidal další branku Králíček po akci s Brázdou 0:16. Hosté nepolevili do poslední minuty, a tak poslední branka utkání padla v čase 59:59, když po asistenci Havla zakončil brankostroj Hlinska Velínský 0:17. Ve středu čeká Horses na domácí ledě prověrka s týmem Chotěboře, který bez porážky vede tabulku.

Fakta - branky: Brebera 2, Havel 3, Hron 2, Pazourek 3, Králíček 2, Chvojka, Pelán, Makovský, Pazdera, Velínský. Asistence hosté: Králíček, Hron, Havel 3, Pelán, Makovský, Pazourek, Chvojka 2, Plachý 2, Fink, Brázda. Rozhodčí: Veselý Brejša, Hrabal. Vyloučení: 7:7.

Sestavy - Ledeč: Vaněk Červinka, Vala, Kittler, Vantuch, Havel, Bambula, Štěpán, Krajíček, Hubert, Brýdl, Bernard, Blažek, Šťastný, Machytka.

Hlinsko: Gregor Sobotka, Makovský, Fink, Pazdera, Pazourek, Brázda Pelán, Hron, Plachý, Havel, Chvojka, Velínský, Brebera, Tulis, Zdražil, Králíček. (hor)