Semifinále

Skuteč Polička 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Branky: 22. Vařejčko, 29. Bureš 32., 35. a 56. Tobiáš, 20. Holec, 60. Šutera.

V první třetině měli domácí více ze hry a Javůrek je dokonce poslal do vedení, rozhodčí ale branku nepochopitelně neuznal. 40 vteřin před první sirénou naopak na druhé straně překvapil gólmana Dostála přesnou střelou k tyči Holec a Polička vedla. Ve druhé části Skutečští zaveleli k obratu a po brankách Vařejčka a Bureše otočili stav. Jenže totéž se podařilo ještě ve druhé třetině díky dvěma brankám Tobiáše i hostům (2:3). V poslední dvacetiminutovce již měla Polička více ze hry a v 56. minutě završil svůj hattrick gólem na 2:4 Tobiáš. V samém závěru pak pečetil její vítězství, a tím pádem i postup, při přesilovce Šutera.

Sestava HC Skuteč: Dostál M. Barták, Bouška, Bureš, Cimburek, Florián, Javůrek, Sahula, Síla, Vařejčko, Zoulík, Žák, Kašpar.

Konečný stav série je 0:2.

Petr Zoulík, trenér HC Skuteč: „Musím sportovně uznat, že Polička asi byla o fous lepší a zřejmě zaslouženě postoupila do finále. V prvním zápase ale o její výhře rozhodly až nájezdy a v tom druhém jsme dali vedoucí regulérní gól my, což po zápase uznal i rozhodčí (který branku neuznal) se slovy, že se upískl… Možná že by pak utkání vypadalo jinak. Nicméně jsem s výkonem svých svěřenců spokojen, favorita série jsme notně potrápili".

Na Skutečské teď čeká souboj o konečnou třetí příčku, a to proti celku HC Chotěboř. Hrát se bude pouze na dva zápasy. První se uskuteční již zítra, to je v pátek 6. března od 19:30 hodin na zimním stadiónu ve Skutči, odveta je na programu hned v neděli dopoledne v Chotěboři.

O 7. místo:

Hlinsko - Moravská Třebová 4:8 (2:1, 0:4, 2:3)

Branky domácích: Pavlata 2, Bříza, Kovárník.

Domácím vyšla první třetina, hráči plnili taktické pokyny trenérů a zaslouženě po dvaceti minutách vedli 2:1. Od druhé části však převzali otěže zápasu hosté a naprosto zaslouženě skóre jasně otočili. Velmi dobrý výkon ještě podal brankář Hlinska Petr Sodomka.

Sestava HC Hlinsko: Sodomka Trögner, J. Bouška, Pilný, Dvořák Bříza, Rázek, Kovárník Vávra, Vaníček, Sedlák Vamberský, Pavlata, Kábele T. Bouška.

Hlinečtí tak obsadili v Krajské lize konečné osmé místo.

Marek Brebera, trenér HC Hlinsko: „V celém boji o sedmou příčku dominovali hokejisté Moravské Třebové, a tak jim po zásluze patří. Své svěřence musím pochválit za bojovnost, na hokejovějšího soupeře jsme ale neměli." (rp)