Zaznamenali jediné tříbodové vítězství a jednu výhru v prodloužení. Na třetí celek tabulky zoufale tristní bilance.

Pět proher na hrbu

Otázkou je, dokdy Dynamo bude třetí. V tabulce se totiž na ně bodově dotáhla Plzeň. Oba celky mají nyní 89 bodů, Západočeši však o utkání na víc. K finiši ale nasadila pražská Sparta, která zaostává o dva body.

Zálusk na vyhnutí se předkolu play off mají také v Českých Budějovicích. Motor ztrácí na Pardubice čtyři body. Dynamo táhne na hrbu pět proher v kuse. Jedná se o nejdelší sérii v sezoně, která přišla v nejméně vhodnou dobu.

„Máme na sobě trochu deku. Stále ale věřím, že se zvedneme a sezona bude úspěšná. Je to o hlavě, musíme se dát do kupy,“ vyhlašuje slovenský útočník Marek Hecl.

Přidusit Budějky

Pardubičtí hokejisté musí získat o bod více než jejich soupeři. Při lepších vzájemných zápasech stačí stejný počet bodů.

HC Motor České Budějovice (6. místo, 85 bodů) - HC Dynamo Pardubice (3. místo, 89 bodů).
Dnes, 17:30, Budvar aréna

Do konce základní části se střetnou ještě s Českými Budějovicemi, Olomoucí (oba zápasy venku), přivítají Třinec a na závěr zajíždějí na led sestupujícího Zlína.

„Chceme uhrát třetí místo tabulky. Nečeká nás nic jednoduchého, ale věřím, že se to podaří,“ říká Hecl.

Motivaci pro utkání s Českými Budějovicemi má dvojnásobnou. Ve hře je především přidušení soupeře na šestém místě. V hlavách Východočechů také leží poslední domácí utkání s Motorem, ve kterém zcela propadli. Vyvrcholilo navíc incidentem, po kterém se pakoval z klubu kapitán Jakub Nakládal.

Hlasy z obou kabin před utkáním:

Vzájemné zápasy mluví ve prospěch Dynama, které zvládlo první i druhé utkání. Ve třetím vzájemném měření sil byly úspěšnější České Budějovice, které si z Pardubic odvezly vysokou výhru 6:1 „Zápas pro nás bude nesmírně těžký. Je to zápas o šest bodů, které jsou pro nás nesmírně důležité, abychom měli nějakou jistotu a větší pohodu. Půjdeme do toho na dvě stě procent, připravíme se nejlépe, jak můžeme,“ uvědomuje si důležitost utkání dvacetiletý útočník Dynama Tomáš Urban.

Do utkání s Dynamem bude Motor vstupovat se ztrátou čtyř bodů na čtvrtou Plzeň a právě třetí Pardubice. „Ukážeme si video, jak Pardubice hrály v posledních zápasech a podle toho se na ně nachystáme," popsal Šenkeřík, který patří k nejproduktivnějším obráncům Motoru. Ze zadních řad týmu je zároveň nejvytěžovanějším hráčem.