Velmi nečekaně se však vyvíjí čtvrtfinále prvního s osmým. Vítěz základní části z České Třebové po dvou utkáních vedl již dva nula. Ani dva dosavadní „mečboly" ale nedokázal zužitkovat. Nejprve doma padl v nájezdech 3:4 a ve středu se oslabený tým Třebové marně snažil přetlačit juniorský výběr Havlíčkova Brodu.

Nejmladší tým soutěže tak výrazně trápí hlavního favorita. Přitom po prvních dvou utkáních, které skončili 10:2 a 5:0 pro Českou Třebovou nikdo neočekával, že se série protáhne do pěti utkání. Tento vývoj je zajímavý především pro chrudimské hokejisty. V případě, že by Kohouti páté utkání na domácím ledě zvládli. Budou příštím soupeřem Chrudimi právě oni. Jestli Havlíčkův Brod dokončí senzační obrat série, čekají na Chrudim Skláři ze Světlé nad Sázavou.

Drobnou komplikací může být dlouhá pauza. Chrudim si zahraje soutěžní utkání až po dvou týdnech. Stejně na tom je ale Světlá nad Sázavou. Oproti tomu Českou Třebovou trápí marodka, na které mají momentálně sedm hráčů. Chrudimský hokej tak určitě nepůjde do semifinále bez šance.