HC Chotěboř - HC Horses Hlinsko 4:7 (1:3, 1:2, 2:2)
David Pazourek ač ne zcela fit nastoupil a navíc se mu i dařilo. Do utkání nastoupil také Štěpán Zídek, pro kterého to bylo první utkání za Horses v této sezóně a odehrál jej více než slušně. V každém případě hosté nezačali vůbec dobře, domácím se podařilo hned první střídání a než se hlinečtí stihli rozkoukat již prohrávali 0:1, když neobsazený Hlídek vybruslil u branky až do střelecké pozice a jeho střela projela Saifrovi mezi betony.

Domácí hráli dál aktivně a zatlačili hosty do defenzívy, ze které se nemohli dostat. Nepřispěla k tomu ani krosová přihrávka Brebery, ze které byl další závar před brankou hostí. V 8. a 9. minutě pykali na trestné lavici domácích Ludvík a Mašek. Hlinsko zamklo domácí ve třetině dobře kombinovalo ale proti byl výborný brankář Pešek, který všechny střely dokázal pokrýt. V 15. minutě zavelel k protiútoku Beneš, vytáhl hru až za modrou čáru a sám pohotovou střelou přes hráče vyrovnal. Asistenci si připsal i brankáč Saifr.

Vyrovnávací branka nalila Hlinsku další síly a z dalšího protiútoku otočil stav Zdražil pohotovou dorážkou po akci Králíčka a Brebery. A hned v další minutě udeřili hlinečtí potřetí po střele Plachého ze spojnice kruhů. Pešek střelu vyrazil, ale musel přitom vyjet z branky. Puk se odrazil do strany a tam na nic nečekal Pazourek a napálil jej do branky. Obránce, který stál v brankovišti místo brankáře, puk tečoval do sítě.

Druhou třetinu zahájil nebezpečnou střelou Hospodka, ale Saifr stihl betonem střelu vyrazit. Ve 26. minutě dobře napadal za brankou soupeře Brebera, vynutil si faul, za který dostal Mašek 5 + OK a putoval do kabin. Domácí dlouho odolávali ale ke konci přesilovky se prosadil Pazourek, vykoupal domácího gólmana blafákem a kolem tyče zvýšil na 4:1. Domácí zareagovali rychle a z brejku snížili na 2“4. Hlinsko kontrolovalo hru a ve 33. minutě technickou střelou zápěstím přes hráče prostřelil Fink vše co stálo před ním a puk zapadl do branky popáté. Tenhle náskok byl asi rozhodující.

Začátek závěrečné třetiny patřil zase hostům, když ve 42. minutě vyrazil na zteč Pazourek s Hronem. První střelu Pešek kryl, ale opět vyjel hluboko do třetiny, nestihl se vrátit do branky a Pazourek střílel do prázdné branky. Ve 43. minutě se definitivně potvrdil vývoji utkání, když Plachý zvýšil na 7:2. Nic na tom již nezměnilo ani dvojnásobné vyloučení hostí Poskočila a Sobotky, které potrestal Křesťan 3:7 v 56. minutě. Hosté utkání doslova jen dohrávali, a tak mohl domácí Činčila ještě zkorigovat na konečných 4:7 doslova v poslední vteřině utkání.

Fakta - branky: 1. Hlídek (Svoboda, Mašek Petr), 31. Svoboda, 56. Křesťan (Klofáč), 60. Činčila B. (Křesťan) - 15. Beneš (Dítě, Saifr), 16. Zdražil (Králíček), 17. Pazourek (Plachý), 30. Pazourek (Poskočil), 33. Fink (Pazourek), 42. Pazourek (Hron), 53. Plachý (Pazourek, Velínský). Rozhodčí: Kolář - Říha, Havel. Vyloučení: 7:6, Mašek Patrik (CHT) 5+OK. Přesilovky: 0:2. Oslabení: 1:0. Diváci: 350. Zásahy brankářů: 28:27. (hors)