BK Havlíčkův Brod – HC Hlinsko 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Hrál se svižný hokej, a v závěrečné třetině se projevila větší zkušenost hráčůHorses. Hlinečtí zahrozili již v prvním střídání, kdy Plachý prověřil Hanáka v brance Bruslařů. Ve 3. minutě opět stejná lajna podnikla rychlou kombinační akci a po souhře Pazourka s Plachým za brankou soupeře následoval přesný pas na hůl Hrona, který znamenal vedení hostujícího týmu 1:0. Vzápětí hosté pykali v oslabení, ale domácí se v pásmu nedokázali prosadit. To přišlo až v páté minutě kdy před Peřinou měli velkou šanci, ale Peřina byl na místě. V 8. minutě měl slibnou šanci v pěkné akci Chvojka s Plachým, který pálil z druhé vlny, domácí navíc faulovali, a tak mělo Hlinsko početní výhodu. Tu dokázalo zužitkovat. Po střele Poskočila se dobře orientoval v brankovišti Chvojka a zvýšil na 2:0.

Domácí přidali na výkonu a nehodlali se smířit s vedením soupeře. K tomu jim pomohlo i vyloučení hostí ve 12. minutě a využití přesilovky z brejku Jelínka. Branka domácí nakopla k ještě vyššímu výkonu, a po tlaku ve třetině hostí dokázal pohotově vyrovnat shodou okolností hlinecký odchovanec v barvách domácích Piskač, když jej obrana hostí nechala neobsazeného. Oba týmy měly ještě do konce třetiny šance, nicméně první třetina skončila nerozhodně. V půli utkání se začal hrát hokej nahoru a dolů, a toho využili hlinečtí, když dobře forčekoval Králíček. Následující chybu v rozehrávce domácích využil Chvojka, který nabil Velínskému a ten zvýšil na 3:2. Ve 35. minutě atakoval Havel domácí obranu tak, že mohl skórovat, ale puk se prokutálel vedle levé tyče. Ve 38. minutě se hosté opět bránili v oslabení. Rychlá branka již v první minutě třetí třetiny znamenala větší klid na holích hostí. Brejk od červené čáry, který zakončil z plné jízdy Plachý střelou k tyči znamenal odskočení na 4:2.

Hosté se pak do soupeře zakousli a dlouhou pasáž do 52. minuty se hrálo více méně před brankou domácích. Pěknou akci předvedl Makovský, když vybruslil přes protihráče z kruhů a vytvořil tak velký závar před Hanákem. Domácí mysleli na rychlé brejky. V jednom z nich v 54. minutě domácí získali výhodu sporného trestného střílení, ale exekuci Piskače dokázal Peřina vystihnout a střela skončila na jeho hrudi. Platilo to otřepané pořekadlo nedáš dostaneš. Z následného buly se nezadržitelně rozjel Havel, prosmýkl se mezi brodskými obránci a naservíroval najíždějícímu a zcela volnému Chvojkovi takovou načasovanou přihrávku, že to pro něj byla lahůdka zakončit gólem na konečných 5:2 z pohledu Hlinska. Zbytek utkání si hlinečtí zkušeně pohlídali. Po střele Beneše v 57. minutě mohlo být ještě veseleji, ale na stavu se již nic nezměnilo. Série výjezdů pro Hlinsko nekončí. Ve středu hraje ve Světlé a následuje výjezd do Poličky.

Fakta utkání:

Branky: 13. Jelínek (Hrabaň), 14. Piskač (Cejpek) – 3. Hron (Plachý, Pazourek), 10. Chvojka (Poskočil), 32. Velinský (Chvojka, Králíček), 41. Plachý (Pazourek), 55. Chvojka (Havel). Rozhodčí: Kolář – Kalina, Kalus. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 20:42 (8:15, 4:14, 8:13). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

BK Havlíčkův Brod: Hanák (Folvarský) – Rubner, M. Semrád, Suchý, Krajcigr, Motl, Bancíř, Hrabaň – Piskač, Hynek „A“, Jelínek, Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek „C“, Abbrent, Polák, Homola. HC Hlinsko: Peřina (Gregor) – Beneš, Makovský, Poskočil, Sobotka, Fink, Pazdera „A“ – Velinský, Zdražil, Chvojka, Králíček, Hron, Plachý „C“, Pazourek, Havel „A“.