Chrudim - Moravská Třebová 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).

Branky: Řehulka, Kobza, Peška.

Po střídavých protiútocích se Slovan dostává po nenápadné akci v sedmé minutě do vedení. Koláček nahodil puk Řehulkovi, který otevřel skóre 1:0. Sebevědomí hostů tím narostlo, ale od 12. minuty se domácí „srovnali". Holub z mezikruží nastřelil tyč, od 15. začala chrudimská přesilovka, která byla znásobena dvojnásobnou výhodou, ale nikdo brankáře Kulhavého nedokázal překonat. Ten si pohlídal i dorážku Nováka. Nakonec přišlo vyloučení Dvořáka, čímž hosté měli početní výhodu v úvodu druhého dějství.

Chrudim oslabení přestála, ale její plný počet hráčů dlouho nevydržel. Za chvíli šel za katr Procházka, po něm Zrůst. Chvíli hráli ve třech, a když byli ve čtyřech, dvojnásobné oslabení pokračovalo po vyloučení Frýdy. Ve 25. Koláčkovu dorážku z bezprostřední blízkosti Ament pokryl, ale nestačil už na koncovku Kobry, který stále ještě v početní výhodě hostí dostal svůj tým do dvoubrankového vedení 0:2. Od 28. souběžné dvojí vyloučení Rajnohy a Treglera dalo Chrudimským výhodu k možné korekci nepříznivého stavu. Nic s tím však parta s okřídlenou orlicí neudělala. Ta navíc nedokázala nalézt recept na dobře organizovanou hru soupeře, naopak kazila přihrávky a dopouštěla se individuálních chyb. Z toho pramenil další gól v síti Amenta, který ve 39. minutě vstřelil Peška, jehož obrana nechala projít svými řadami jako nůž máslem 0:3.

Ve 41. mohlo být ještě hůře, když Řehulka mířil mezi betony Amenta, ale ten puk za svá záda nepustil. Ve 44. na druhé straně Králíček jel sám na branku, ale jeho kličku Kulhavý zázračně zlikvidoval. Domácí poté dostali potřetí výhodu hry pěti proti třem, ale možnost k případné korekci využili prachbídně! Od 55. přišla počtvrté dvojnásobná přesilovka Chrudimských vniveč, a proto lze konstatovat, že kdyby se hrálo snad až do půlnoci, že nemohoucnost domácích by nevedla ani k jedné přesné trefě.

Sestava HC Chrudim: Ament Formánek, Sýkora, Zrůst, Frýda, Procházka, Urban Holub, Novák, Plch Králíček, Bartoníček, Dobiáš Slavík, Dvořák, O. Polák + Brožek.

Jiří Fibiger, trenér Chrudimě: „Dá se říci, že po hodech přišel půst. Pokud nedáme gól za šedesát minut, pak je to těžké. Naše hra se trochu rozkouskovala zbytečnými vyloučeními. Prostě to tempo, které jsme očekávali, že ve druhé třetině podáme, zmizelo, což byla škoda. Některé fauly byly zbytečné, ale to vyplývá ze hry. Soupeř přijel dobře bránit, což se mu podařilo. První gól, který nám dal tak trochu se štěstím, ho dostal do pohody. Celkově působil vyzrálejším dojmem. Oni teď musí udělat druhý bod a ten je vždycky těžký. Pokud se nám ve čtvrtek podaří uhrát dobrý zápas, nic není předem ztraceno. Je škoda, že jsem musel měnit vítěznou sestavu z utkání se ZH Pardubice vzhledem k tomu, že scházeli Kišš, Jiří Polák a Turčani. Proto jsem musel povolat některé juniory."

Do úplnosti: Choceň Litomyšl 8:4 (1:0 na zápasy). V předkole Poháru Vladimíra Martince rovněž první zápasy: ZH Pardubice Česká Třebová 6:1 a Polička Lanškroun 3:1.


JAROMÍR DOLEŽAL