Chrudim - ZH Pardubice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1). Branky: Bartoníček 2, Plch, Dvořák Martin Šejba 2.

První zákrok si připsal Ament, který kryl nebezpečnou střelu z hole Krejnuse. Vzápětí brankář Truhlář byl pozorný před snahou Jiřího Poláka, jenž mínil zasunout kotouč k jeho tyči. V začínající třetí minutě Plch šel sám na branku Pardubic, a přestože byl faulován, dokázal poslat touš pod víko 1:0. V šesté minutě Pardubičtí ač v oslabení, dokázali stav srovnat. Jindřich přihrál najíždějícímu Martinu Šejbovi 1:1. Následovaly dvě šance domácích, když Bartoníček trefil boční oblouk hostující svatyně a Formánek od modré mířil „jen" do tyče! Až v 17. přišla šance domácím. To Novák našel Plcha, jenž z první nechal Truhláře opět vyniknout. O minutu později velmi aktivní Bartoníček dobře zamířil, ale gólman stačil puk na poslední chvíli zachránit před sklouznutím za brankovou čáru! Nakonec před sirénou Polák v přečíslení 2 na 1 posunul kotouč na Holuba, ale toho opět vychytal Truhlář!

Ve 24. Králíček přesným pasem našel Bartoníčka 2:1. Ve 29. měla „Závodka" výhodu první přesilovky, kterou přerušilo vyloučení Havrdy jenž fauloval Dobiáše. Pokračovalo se ve hře čtyři proti čtyřem. Ve 32. Králíček vysunul na zteč Bartoníčka, jenž z úniku zvýšil na 3:1. Při druhé početní výhodě hostí chrudimská obrana v čele s Amentem dobře bránila, a tak se stav do zaznění sirény již nezměnil.

Ve 42. Dobiáš připravil Bartoníčkovi perfektní šanci, ale ten branku minul! Minutu poté vše napravil Dvořák, který dorážkou ve spolupráci s mladíky třetí lajny Polákem a Holubem poodskočil soupeři na 4:1. Po necelých dvou minutách svým druhým přesným zásahem stačil Šejba korigovat na 4:2. Poté Chrudimští nevyužili dvě početní výhody, Kišš z rychlého protiútoku trefil tyč a v 58. Plchovi před poodkrytou brankou nesedla střela. Od 58:57 po tajmu hostí odešel z branky Truhlář a při power play Dvořák od červené stačil trefit pouze tyč!

Sestava HC Chrudim: Ament Formánek, Turčani, Zrůst, Schweinfurter, Procházka, Urban, Sýkora, Frýda Kišš, Novák, Plch Králíček, Bartoníček, Dobiáš Jiří Polák, Dvořák, Holub Vacek, Slavík.

Jiří Fibiger, trenér HC Chrudim: „Do zápasu jsme šli s cílem vyhrát, ale nikde není psáno, že se musí. Jak může být domácí prostředí ošidné, o tom jsme se přesvědčili nejen s tímto soupeřem. Do semifinále jdeme s odhodláním vyhrát a postoupit do finále. Hráči až na malé výjimky jsou zdravotně v pořádku a s odhodláním jdou do příštích bojů poprat se o nejvyšší mety."

Moravská Třebová - Hlinsko 5:3 (1:1, 2:2, 2:0). Branky: Tulis, Wasserbauer, Štěpánek.

Hlinečtí byli v tomto rozhodujícím duelu domácímu favoritovi důstojným soupeřem, když třikrát dokázali srovnat jednobrankové vedení, ale v závěrečné třetině se prosadili jen domácí. Již v úvodu čtvrté minuty Koláček otevřel skóre 1:0. Soupeř kontroval v osmé minutě z přesilovky, kdy vyrovnal Tulis 1:1. Ve 13. se do šance dostal Bureš, který v brejku tísněný obráncem puk za Burešova záda nepropasíroval. Domácí se v závěru třetiny dostali do tlaku, ale pozorného gólmana Černého nepřekonali. Z brejku však mohli jít do vedení Hlinečtí, kdy po akci Ročárka s Kavalírem prvně jmenovaný puk nezasunul do odkryté klece.

Ve 23. po akci Řehulky vsítil vedoucí gól Faltus 2:1. O čtyři minuty poté se stav opět změnil, kdy Wasserbauer nechytatelnou střelou pod víko srovnal na 2:2. Potřetí šli Moravskotřebovští do vedení ve 33. minutě, kdy Kobza mířil přesně 3:2. Hlinečtí bojovníci však po dvou minutách srovnali Štěpánkem na 3:3. Domácím se stejně jako v předešlých dvou třetinách opět podařil nástup do závěrečného dějství, když v začínající 42. minutě Zeman navýšil skóre ve prospěch svého týmu na 4:3. Definitivní tečku za zápasem udělal v 59. Peška, který z přesilovky stanovil konečný stav na 5:3.

Sestava HC Hlinsko: L. Černý Kavalír, Zadina, Spal, Ročárek, Volf, Bureš, Wasserbauer, Tulis, Štěpánek, T. Ptáček, M. Černý, Šulc.

V poháru Vladimíra Martince si to na dva vítězné zápasy rozdají ZH Pardubice Česká Třebová a Polička Lanškroun (19., 21., 24. 2.). Na vítěze těchto dvojic čeká Světlá a Hlinsko (opět na dva vítězné zápasy), jejichž termíny utkání jsou 26. 2., 28. 2., případně třetí rozhodující duel 3. března.

JAROMÍR DOLEŽAL