Zatímco chrudimští hokejisté nedokázali ani na třetí pokus zvítězit, krčí se na předposledním místě tabulky s jedním bodem. A Hlinsko může velmi litovat ztráty dobře rozehraného utkání proti Ledči. Ještě deset minut před koncem domácí vedli o dva góly, přesto ze zápasu odešli bez bodu.

M. Třebová – Chrudim 6:1

Branky: Čikl, Maška, Řehulka, Kobza, Aulehla, Černý – Urban. Rozhodčí: Doležal – Kukeně, Říha. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. Diváci: 260.

Skóre otevřeli v 9. minutě domácí poté, co na modré zachytili rozehrávku Chrudimských a Čikl trefil horní růžek Amentovy brány.

Vyrovnat mohl vzápětí Ondřej Polák, ale po úniku z pravé strany trefil jen připravenou lapačku domácího Turka. I v dalších minutách se Chrudimští snažili o vyrovnání skóre, ale několik jejich příležitostí zhatila nepřesnost nebo pozorný brankař.

Namísto vyrovnání tak na začátku 2. třetiny přišla pro Chrudim katastrofální pětiminutovka, ve které třikrát inkasovali. Nejprve po akci dvou na jednoho mířil přesně Maška. Po chybě v rozehrávce Ament pokus domácích vyrazil před sebe a s dorážkou byl úspěšný Řehulka a na 4:0 zvýšil po samostatném úniku Kobza. Poté Ament přenechal místo Svobodovi. Ten inkasoval dvakrát. Nejprve ho při trestném střílení překonal mezi nohy Aulehla ve 37. minutě a následně v přesilové hře Černý.

Alespoň čestného úspěchu dosáhli Chrudimští rovněž v přesilové hře, když se v 53. minutě od modré trefil Urban. I po třetím kole tak mají Chrudimští na svém kontě pouhopouhý bod a ve čtvrtek je čeká další zápas na hřišti soupeře. Tentokrát se vydají do Poličky.


HC Chrudim: Ament (od 27. Svoboda) – Urban, Budínský, Burkoň, Švadlenka, Brožek, Vágner- Plch, Kišš, Ondřej Polák, Novák, Jiří Polák, Seidler, David Cvrček, Koreček, Haltuch, Karásek

Hlinsko – Ledeč n/S 7:9

Branky: Dítě 2, Zdražil, Havel, Sobotka, Velinský, Chvojka – Krajíček 2, Zadražil 2, Štěpán 2, Svoboda, M. Havel, Hrabaň. Rozhodčí: Kolář – Gregar, Škorpil. Vyloučení: 4:11. Využití: 2:0. Diváci: 150.

Vedení se ujali ve třetí minutě hosté, ale o tři minuty později se dvěma slepenými góly prosadilo Hlinsko. Trefil se Zdražil a Dítě.

I nadále byli domácí lepší a vytvářeli si šance. Vstřelit branku do konce první třetiny však nedokázal ani jeden z týmů, i když oba měli i několik možností zahrát si přesilovou hru.
Velkou příležitost promarnili domácí na začátku druhé třetiny, když hráli přesilovku 5:3. Kromě velkého tlaku z početní výhody ale nic víc nezískali.

Kýžený gól vstřelili v 26. minutě, když se prosadil Havel. Jejich radost z dvougólového náskoku však trvala pouhých třicet vteřin. Právě půl minuta stačila hostům, aby snížili znovu na rozdíl jedné branky.

V polovině utkání se Ledči dokonce podařilo vyrovnat na 3:3. Na Hlinecké jako by padla pověstná deka a hosté byli v těchto chvílích lepším týmem.

Z tlaku se domácím podařilo vymanit tři minuty před druhou přestávkou, když do brány uklidil Sobotka vyraženou střelu Poskočila – 4:3.

Rychle po začátku třetí periody se znovu trefil Dítě a Hlinsko vedlo o dvě branky. Svou aktivitou si navíc vynutilo další přesilovou hru. Výhodu jednoho muže však nezužitkovali a naopak jeden z hráčů Ledče se vydal na rychlý brejk, který byl zastaven až faulem. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které Zadražil proměnil.

Domácí se sice ještě dostali do vedení 7:5, když se trefil Velinský a Chvojka. Hlinecké tento stav však zřejmě natolik uspokojil, že si nepřipouštěli možný obrat. Bohužel pro ně soupeř zbraně nesložil a čtyřmi góly v řadě dokázal v poslední desetiminutovce stav utkání zvrátit na 7:9. Stejným skórem utkání i skončilo.


HC Hlinsko: Gregor – Kunz, Poskočil, Sobotka, Koželuh – Dítě,Hron, Bláha, Havel,Velinský, Chvojka, Zdražil,Zídek, Pražan.