Jak máte v současné době v klubu nastavenou tréninkovou činnost? Rozjeli tréninky napříč všemi kategoriemi?
V Chrudimi jsme začali trénovat hned první den, co to vláda umožnila a to ve čtvrtek 3. 12. V posledním listopadovým týdnu jsme domluvili pár hodin ledu na venkovním hřišti v Pardubicích na Závodišti. Tam dostaly přednost hlavně kategorie, které hrají ligové soutěže, tedy naši žáci, dorost a junioři, ale párkrát vyjely i mladší ročníky přípravek.

Jak výrazně jsou vaše tréninky omezovány vládními nařízeními? Co říkáte na povinnost nosit roušky?
Tréninky omezovány jsou, ale myslím, že jsme se s tím vypořádali dobře. Kategorie se rozdělily na skupiny a trénink má dvě fáze. Jsme rádi, že můžeme vůbec trénovat, tak se snažíme dodržovat nastavená pravidla. Rouška pro sportovce během výkonu určitě není nic zdravého, ale jak jsem již říkal, jsme rádi, že můžeme trénovat, tak se k tomu snažíme přistupovat s rozumem a zodpovědně. Hlavní je zdraví našich hráčů.

Mluví se o tom, že by se po novém roce mohla rozběhnout i druhá hokejová liga s antigenními testy. Myslíte si, že by to byla cesta i pro krajskou ligu?
Nejsem si jistý, že to je pro kluby krajské ligy řešení. I přes nižší cenu antigenních testů by to bylo pro kluby ekonomicky velice náročné.

Předseda hlineckého hokejového klubu Radek Chlada.
Hokejové kluby přepadá skepse: Start na začátku ledna není reálný

Dokázali byste si jako klub představit finanční náročnost samotného testování? Utáhli byste to a případně jak dlouho?
Nedokážu. My jsme ryze amatérský klub, který je závislý na drobných sponzorech, za což jim patří obrovský dík, že nás podporují i v této těžké době. Další naše příjmy jsou ze vstupného, s čímž jsme momentálně na nule. Pokud bychom si měli testy pravidelně hradit sami, není v našich silách celou soutěž ekonomicky zvládnout.

Kdy tedy věříte, že se krajská soutěž znovu naplno rozjede?
Byli bychom rádi, aby to bylo co nejdříve. Obecně sport je pro celou populaci velice důležitý i jako prevence proti nemocem, takže i proti covidu. Původně jsem si myslel, že to bude 3. 1. 2021, ale nyní to nevidím reálně. Ve všech nařízeních je tak obrovský zmatek a nesoulad, že se v nich těžko orientuje. Pokud vyhraje zdravý rozum, tak by to mohlo být během ledna.