Hlinsko – Č. Třebová 4:7

Napínavý duel byl k vidění na hlineckém zimním stadionu. Domácí začali aktivně, ale jejich snahu narušilo vyloučení ve třetí minutě. Oslabení sice přežili bez úhony, dostali se však pod dlouhý tlak, z kterého hosté vytěžili první branku.

Inkasovaný gól Hlinecké spíše nabudil, a když dostali nabídku přesilové hry, tak jí náležitě využili a vyrovnali.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou a podle toho také vypadalo i skóre – 1:2. 2:2, 3:2, 3:3 3:4.

Při snaze vyrovnat byli domácí velmi aktivní, ale chyběla jim patřičná efektivita v zakončení. Za stavu 3:5 pro domácí dal ještě gól naděje Velinský.
Českotřebovští si však náskok pohlídali a do konce zápasu přidali ještě další dva góly. Hlinsko tak začalo sezónu domácí porážkou.


Hlinsko: Gregor – Pazdera, Poskočil,Kunz,Koželuh, Sobotka – Bláha,Hron, Dítě, Havel, Velínský, Chvojka, Brebera, Zídek, Zdražil.

Chrudim – Chotěboř 3:4pp

Začátek utkání měl slavnostní nádech, když starosta Chrudimi Petr Řezníček a předseda hokejového klubu Miloš Vavřička pogratulovali Zdeňkovi Formánkovi k zakončení jeho bohaté hokejové kariéry v chrudimském dresu. Ten už jako místopředseda klubu sledoval velmi dobrý začátek svého týmu.

Kišš ve čtvrté minutě poprvé dopravil puk za záda hostujícího brankaře. Za necelé dvě minuty zvýšil Seidler. Chrudimští měli v té chvíli značnou převahu.

V 8. minutě z levého kruhu ale napřáhl hostující Činčila a puk zapadl do horního růžku Amentovy branky. Hra se rázem vyrovnala. Skóre se hráčům Chotěboře podařilo v polovině zápasu, když se trefil Hajšman. Chrudimské hráče druhá obdržená branka zaskočila a hosté mohli už ve druhé třetině dokonat obrat.

To se hostům povedlo ale až v závěrečné třetině, kdy se podruhé trefil Činčila.

Domácí ještě zvládli zápas vyrovnat, když při přesilovce pět na tři vyslal nechytatelnou ránu Kišš.

Rozhodnout nakonec muselo prodloužení, které se hrálo dle nových pravidel tři na tři. Hosté si do něj však přenesli výhodu jednoho muže ze základní hrací doby a přesilovku dokázali využít. Bod navíc vystřelil Chotěboři Hajšman. 


Chrudim: Ament – Švadlenka, Burkoň, Budínský, Seidler,Turčáni, Urban, Vágner – J. Polák, Dobiáš, Haltuch, Novák, Karásek, Cvrček, Brožek, Kišš, Plch, O. Polák.