Byli opravdu blízko. Hokejisté HC Chrudim v dalším víkendovém dvojkole vybojovali díky páteční výhře v Havlíčkově Brodě další důležité tři body do tabulky hokejové Ligy juniorů a posunuli se na třetí místo před Kolín. Ale bodů mohlo být plných šest! V nedělním utkání byli totiž svěřenci trenéra Jiřího Poláka velice blízko k dalšímu bodovému zisku. Ještě v 56. minutě napínavé nedělní „přestřelky" vedli Chrudimští doma nad lídrem soutěže 4:3, potom ale Písek dvěma brankami v přesilových hrách otočil.

BK Havlíčkův Brod – HC Chrudim 2:6 (1:4, 1:1, 0:1)

Branky a asistence Chrudimi: 3. Haltuch (Machač), 7. Haltuch, 14. J. Polák (Gabriel), 19. Štěpánek, 26. Haltuch, 49. Koreček (O. Polák, Haltuch).

V pátečním utkání v Havlíčkově Brodě měli Chrudimští soupeři po debaklu z předchozího vzájemného zápasu co vracet. Přesto do utkání lépe vstoupili domácí, když hned ve druhém střídání ujel Drobný a zaskočil nepřipraveného Peřinu střelou mezi nohy. Hosté našli naštěstí rychlou odpověď a o minutu později srovnal stav Haltuch, když jemně tečoval střelu Kalouse, a tím zavelel ke zvratu. Tlaku na domácí branku pokračoval. Zúročit ho mohl Haltuch, když po faulu v samostatném úniku sudí nařídil trestné střílení. Chrudimský útočník jako správný matador bez váhání proměnil. a poslal Chrudim do vedení. Ve 14. minutě využil minely před brankou Jan Polák a střelou do levého horního rohu zvýšil na 3:1.

Domácí dostali příležitost na kontaktní gól, ale nevyužili ji. Naopak po aktivním přístupu Poláka v obraném pásmu se ke kotouči dostal Pilař, jenž nahozeným pukem do prostor středního pásma vybídl Štěpánka a ten byl v samostatném úniku nekompromisní – 1:4.

Haltuch zářil

Vstup do druhé třetiny hosté opět zaspali a Brodští toho náležitě využili. Klečícího Peřinu překvapil střelou z velkého úhlu Abbrent – 2:4. Chrudim v těchto momentech působila zakřiknutě, ale naštěstí tu byl opět Haltuch, který odehrál páteční zápas ve velkém stylu. Vybojoval puk v útočném pásmu, obtočil se kolem branky a zkompletoval hattrick.

Po zbytek třetiny se podařilo brankařům ubránit své svatyně a do kabin se šlo za stavu 2:5. Nástup do třetího dějství si chrudimští pohlídali a dostali se do tlaku, ale na další branku se čekalo až do 49. minuty, kdy našel (opět) Haltuch pěknou přihrávkou O. Poláka a hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu které využil Koreček. jeho branka stanovila skóre zápasu na konečných 2:6.
Šarvátka na závěr

Nespokojenost domácích s výsledkem se projevila během šarvátky v závěru utkání, do které se zapojil i chrudimský Machač, ale naštěstí se vše obešlo bez zranění a vyšších trestů.

Sestava HC Chrudim: Peřina – Kalous, Burkoň, Pilař, Machač, Makovský – Koreček, O. Polák, Haltuch, Solnička, J. Polák, Štěpánek, Kmoniček, Gabriel, Janoušek

HC Chrudim – IHC Písek 4:5 (2:2, 1:1, 1:2)

Branky a asistence: 4. J. Polák (Machač, Solnička), 4. Kmoníček (Gabriel), 24. O. Polák (Haltuch, Koreček), 47. J. Polák.
V utkání proti lídrovi tabulky z Písku nastoupili Chrudimští opět posíleni o dvojici mladších hráčů Novotného a Lenocha, kteří už předvedli své kvality v minulých duelech.

Přetahovaná o vedení

Písek se v úvodu dostal do rychlého vedení, když už ve druhé minutě hosté využili samostatný únik. O minutu později byl faulován domácí Haltuch a byla z toho přesilovka. Chrudim vyhrála vhazování a i přes aktivní přístup píseckých se udržela se v pásmu. Štěpánek prostrčil kotouč na modrou, kde čekal Machač a střílenou přihrávkou našel J. Poláka, který jemnou tečí vrátil domácí do zápasu – 1:1.

A o minutu později se muselo skóre znovu přepisovat. Na puk se po prostrčení Gabriela dostal Kmoníček a střelou přes obránce dostal domácí do vedení. Rychlý sled těchto situací přinutil hostující kouče sáhnout po time-outu a ještě před první sirénou se Písku podařilo vyrovnat. Po úspěšné první třetině tak šli domácí do kabiny za stavu 2:2.

Otočili při přesilovkách

Ve druhé třetině se domácím podařilo dostat se občas do tlaku, ale stále tahali za kratší provaz. Přesto šli znovu do vedení, když se po rychlém napadání Korečka s Haltuchem v útočném pásmu prosadil O. Polák. Ani tentokrát ale Chrudim hubené vedení neudržela a po zaváhání Cvrčka se hostům podařilo srovnat na 3:3.

Ve třetí třetině hosté nabídli Chrudimským další přesilovku a byl to znovu J. Polák, který po kombinaci se Solničkou a Štěpánkem zakončil bekhendem a poslal svůj do vedení. Jenže v závěru třetí třetiny doplatili domácí junioři na zbytečná vyloučení.

Písečtí se prosadili dvakrát v přesilových hrách a zápas dovedli do vítězného konce i přes velký nápor domácích v závěru.

Sestava HC Chrudim: Cvrček – Kalous, Burkoň, Pilař, Machač, Makovský, Voltner, Novotný – Koreček, O. Polák, Haltuch, Solnička, J. Polák, Štěpánek, Kmoniček, Gabriel, Janoušek, Lenoch.

IHC Písek – HC Chrudim 2:0 (2:0, 0:0,0:0)

Se stejným soupeřem jako v neděli se chrudimští junioři utkali i v úterý. V dohrávce 21. kola na ledě v Písku tentokrát prohráli 0:2. K tomuto utkání se ještě vrátíme v sobotním vydání Chrudimského deníku.