1. Co vás v současné době nejvíce zaměstnává?

2. Jaká byla vaše dovolená, nebo se na ní teprve chystáte?

Bohuslav SOUČEK,
předseda Okresního svazu ledního hokeje

1. V podstatě hovořit o sportu od ledu není aktuální. Přesto budu pomalu připravovat předsezónní aktiv meziokresního přeboru v ledním hokeji, jehož termín bude začátkem září. Jeho upřesnění najdou všichni zájemci na našich webových stránkách Okresního svazu ledního hokeje. Sbírám síly na to, abychom se již od měsíce září mohli plně věnovat naší populární „bundeslize". Zatím se mně nikdo nový nepřihlásil, ale ani z loňských účastníků nikdo neodhlásil. To všechno bude řešit naše předsezónní schůze se zástupci klubů.
2. Polovinu dovolené mám již vybranou – trávil jsem ji doma. Ještě v srpnu mě čeká podobné volno v domácím prostředí, kde se věnuji manželce Karle a dvěma synům. Oba synové, 4,5letý Bohouš a 2,5letý Kája mají v současné době zájem o kombajny, které nyní brázdí lány v našem okolí Vlčnova. Starší Bóďa už byl na bruslích v chrudimské základně a ani balón mu nedělá problém.

Simona LINKOVÁ,
předsedkyně a trenérka sportovní gymnastiky Sokol Chrudim

1. Po velmi úspěšném červnovém Mistrovství republiky, kdy Sáře Kulhavé unikl bronz o 0,15 bodů, skončila naše jarní činnost a začala letní přestávka. S tréninkem začneme zase až koncem srpna. Naše soutěže pak mají start v polovině října, a to Mistrovstvím České obce sokolské.
Při této příležitosti bych chtěla představit náš malý oddíl. Závodních dětí na Krajský přebor mám sedm, s přípravkou jde celkem o dvě desítky děvčátek. Žijeme ve skromných podmínkách. Nejsme nafukovací, na pomoc mám jednu maminku a sály jsou na větší počet závodnic malé.
2. Co se týče dovolené, tu jsem si letos užila. Nejprve jsme koncem června strávili s manželem Karlem týden na Rhodosu, kde jsme byli ubytováni v krásném hotelu. Žádné fronty u bankomatů jsme neviděli, zřejmě se rekreační místa ekonomických problémů Řecka zatím nedotkly. O měsíc později jsme navíc se známými odjeli autem do Chorvatska. Mazaně jsme si vybrali termín od čtvrtka do čtvrtka, abychom se vyhnuli předpokládaným letním frontám na silnicích. Opět i tento pobyt musím chválit. Ve zbytku volna budu už jen odpočívat a nabírat sílu na novou sezonu, která zanedlouho zaklepe na dveře. V plánu mám sestavit svoje družstvo Chrudimě z vlastních děvčat (dosud to bylo dvě vlastní + dvě na hostování) bez věkového omezení, kde obtížnost kategorie žen je podmíněna.

Jaroslav MISOF,
předseda TJ Chrudim

1. Protože jsem stále ještě jako pracující důchodce, tak mě nejvíce zaměstnává dění kolem realit. Ale vzhledem k tomu, že jsem ještě předsedou TJ Chrudim, která pod sebou sdružuje turistiku, lyžování, šachy a horolezce, tak musím nějakou menší pozornost věnovat tělovýchovné jednotě. Starám se o budovu a její nájemníky, kteří přinášejí TJ příjmy. Jednota je pak z převážné části opět vkládá do údržby a veškerého zlepšení stavu budovy. Ano, měli jsme zde Sazku a sportku, ale ta by se za stávajících podmínek neuživila.
2. Po dvaceti letech se mně podařilo strávit dva dny na chatě v Pekle pod Nasavrky. Proč nemám čas se dovolovat? Jednoduchá odpověď. Zaměstnává mě dům se zahradou u nás na kraji Chrudimi – nad Vlčnovem, kde je dnes nová ulice jménem K Lipám.