Hlinsko - Světlá 4:3 po prodl. (0:2, 2:0, 1:1 1:0)

Branky: Doležal, Bláha, Tulis, Dítě Blažek 2, Žák.

Po neuvěřitelné bitvě porazil domácí tým podruhé v této sezoně soupeře od Sázavy. Utkání přineslo vše: rychlý hokej, skvělé zákroky brankářů, otočení nepříznivého stavu, vyrovnávací branku hostí 40 vteřin před koncem a nakonec parádní sólo domácího útočníka, který dal vítězný gól.

Do vedení se dostali v 5. minutě hosté, když bratři Včelové předvedli rychlou kombinaci, na jejímž konci byl zakončující Žák. Po několikerém vylučování z obou stran se naskytla v 16. minutě přesilovka domácím. Ze zámku ve třetině Světlé však vystihl chybnou rozehrávku Blažek a jeho brejk byl úspěšný 0:2.

Druhá třetina byla v režii Hlineckých. Ve 22. minutě přihrál Dítě volnému Doležalovi a ten pohotovou střelou vsítil kontaktní gól. Z enormní snahy po dalším úspěchu přišlo vyrovnání, a to hned po dvou minutách. Brebera prokličkoval před branku, vystřelil a na odražený puk si pohotově nabruslil Bláha 2:2. V dalším průběhu této třetiny byla hra plná střetů a také vylučování. Stav se ale již neměnil, rozhodnutí proto mělo přinést závěrečné dějství.

Již v jeho úvodu vychytal L. Černý dvě šance sklářů. Domácí se naopak ve 47. minutě prosadit dokázali, a to po akci Tulise, který prokličkoval mezi obránci, jeho první pokus ještě gólman Koubský vyrazil před sebe, na druhý ale již nestačil (3:2). Hosty postavilo zpátky na nohy vyloučení Šíra ve 49. minutě. Hlinečtí bránili výsledek ve vlastní třetině a v těchto chvílích byl hrází mnoha pokusů sklářů gólman Černý. Dvě minuty před koncem si Světlá vyžádala oddechový čas a zkusila hru bez brankáře. Její tlak byl enormní, kdy tři šance Hlinečtí pokryli, ale 40 vteřin před závěrečnou sirénou Blažek vyrovnal na 3:3.

V prodloužení zkusil vzít na sebe zodpovědnost Petr Včela, který prokličkoval přes celé kluziště, ale domácí mu zakončení nedovolili. Na druhé straně předvedl individuální akci Plachý, jehož „pozdrav" pokryl Koubský. Vše tak rozhodla 63. minuta. V ní „vystřihl" Dítě parádní individuální akci, která začala ve vlastní třetině. Obehrál a objel atakujícího útočníka, pak stahovačkou hráče ve středním pásmu a nakonec si položil kličkou i obránce před brankou Koubského. Následně s klidem rutinéra překonal střelou z bezprostřední blízkosti světelského gólmana a radost domácích mohla vypuknout.

Všem domácím hráčům patří pochvala za bojovný a obětavý výkon, který byl odměněn vítězstvím. Poděkování patří i domácím divákům (151), kteří dokázali skvěle povzbuzovat a nakonec si užili závěrečnou děkovačku. V neděli čeká na Hlinecké další těžký zápas, v Moravské Třebové se popasují s aktuálně prvním celkem tabulky.

JAROMÍR DOLEŽAL