Do základní části KLM jste vstoupili úspěšně. Šest zápasů, deset bodů. Poté se střídaly úspěšné a méně úspěšné výsledky, což vyústilo v osmé (poslední postupové) místo do play off se čtyřbodovým náskokem před devátou Chotěboří. Byla tehdy spokojenost?

Při stanovování cílů před sezonou jsme si dali sportovní cíl, a to byl postup do play off. Ten jsme sice splnili, ale očekával jsem zisk více bodů se soupeři ze středu tabulky. To se nepovedlo. Jedním z důvodů bylo i to, že v průběhu základní části skončil jeden z pilířů obrany Aleš Koželuh, pak se zranil další obránce Vojtěch Šír, a v poslední části i střelec Pavel Kavalír, půl sezony chyběl po operaci Robert Bláha. Dalším důvodem je samozřejmě mít pětice hráčů, které se mohou sejít na trénincích kompletní a více se sehrát, něco nacvičit. S tímto problémem jsme se potýkali po celou sezonu.

Plný počet šesti bodů jste získali se Skutčí, překvapivě s Chocní a ZH Pardubice. Pět bodů jste „uloupili" na úkor Ledče. Po vítězství a porážce se hrálo s Chotěboří a Poličkou. Jeden bodík jste odebrali favoritovi ze Světlé a neúspěšní jste byli s týmy Litomyšle, Chrudimi, České a Moravské Třebové. Jak hledíte na takto získané bodové zisky?

Ano, to máte zmapované dobře, pro lepší umístění v základní části nám chyběly právě body s týmy, jako je Litomyšl nebo některá z Třebových. Bodů s Chocní či bodu ze Světlé jsme si cenili, ale stejně kvalitní výkon jsme nedokázali zopakovat například s Litomyšlí, kde jsme těsně prohráli. Právě při takových utkáních se láme chleba a případný bodový zisk vás psychicky posouvá nahoru a hráči si více věří i na celky z vyšších příček. Pro zápasy s těmito soupeři je třeba mít prostě kvalitnější a odolnější hokejisty.

Čtvrtfinále play off s okresním rivalem přineslo tři vaše porážky. V Chrudim 1:2, doma 3:7 a v Chrudimi 3:9. Kromě první těsné porážky další dvě dopadla nečekaně vysoko pro soupeře, byť tato derby nepostrádala dramatičnost a měla úroveň této nadstavbové části. Souhlasíte?

Ano, souhlasím. Z postavení v tabulce se rýsovala buď Chrudim nebo bezkonkurenční Světlá. Pro nás byla Chrudim tou správnou sportovní motivací. Je to derby. Chrudim byla favoritem a to potvrdila. Naši hráči však nedali kůži zadarmo, prakticky každé utkání bylo do poloviny vyrovnané, pak jsme doplatili na vyloučení a nedisciplinovanost. Takto se čtvrtfinálová utkání nemohou vyhrát. Měl jsem však radost, že utkání přitáhla do tribun obou stadionů stovky diváků.

Jak tedy celkově hodnotíte uplynulý ročník 2014/2015? Půjdete v příštím ročníku cestou vlastních odchovanců a nebo se alespoň částečně zaměříte pro doplnění kádru nákupem hráčů?

Kvalita soutěže je v posledních ročnících vysoká a jde o to sestavit kvalitní tým, který může konkurovat řekněme první šestici týmů. Jednou cestou je nákup či hostování hráčů, druhou vlastní odchovanci a třetí kombinace dvou předchozích. My půjdeme tou třetí cestou v tým bude tvořen hlineckými hráči, kteří budou mít potřebnou kvalitu, přístup k tréninku, dále kmenovými hráči, kteří dojíždí ať už ze Žďáru či Pardubic. Snahou bude doplnit kádr hokejisty, kteří mohou týmu něco nového přinést. Pokud vím, dnes již žádné z mužstev nemá pouze vlastní klubové odchovance, protože to není možné hlavně z pracovních a časových důvodů a z důvodu kvality hráčů. I když soutěž pro nás skončila, tým se dále scházel a dvakrát týdně trénoval.

A jak uplynulý ročník zakončíte?

Ročník jsme ukončili v úterý 10. března, v pátek vše vyhodnotíme na hotelu Styl, kde máme závěrečnou schůzku.

Děkuji za rozhovor.

JAROMÍR DOLEŽAL