Týden tradičních značek. I tak by se dal pojmout dvojzápas, ve kterém Dynamo nejprve v úterý zajíždělo na led pražské Sparty, aby už dnes doma hostilo Litvínov.

V O2 aréně Pardubičtí rozhodně nezanechali špatný dojem, dlouho po závěrečné siréně je ale musela trápit ztráta skvěle rozehraného utkání. Vždyť hosté díky bleskovému obratu vedli v polovině normální hrací doby 3:1 a ještě necelých pět minut před koncem 4:3.

Pardubičtí hokejisté bojovali o další body na Spartě.
Dynamo splakalo nad výdělkem. Dlouhé bezvětří, smršť a nakonec potok slz

Místo oslavného tanečku před přítomnými pardubickými fanoušky však přišla porážka 4:5, o které rozhodl v čase 59:12 domácí Řepík.

„Dvakrát jsme vedli a náskok neudrželi, tohle se nám nemůže stávat. Šlo o těžký zápas. Šance byly na obou stranách, soupeř jich však bohužel proměnil o jednu víc,“ láteřil po utkání Jan Košťálek. Pardubický bek se sparťanskou minulostí byl po zápase vyhlášen nejlepším hráčem poraženého mužstva, sám se přitom nepřímo označil za jednoho z pachatelů rozdílové chyby.

„V závěru jsem šel ven a dostali jsme z toho gól. Sparta má zkušený tým a ukázalo se, že když uděláme chyby, oni je dokáží potrestat,“ dodal šestadvacetiletý obránce.

ZÁKROK. Hradecký gólman Henri Kiviaho takhle zasahoval v utkání proti Kladnu. K výhře však nepomohl.
Chyby v úvodu stály Hradec zápas s Kladnem, nepomohla ani střelecká smršť

Dynamo odešlo bez bodového zisku ze druhého zápasu po sobě, když v neděli doma padlo s Mladou Boleslaví (0:4). Aby Východočeši poprvé v sezoně nezůstali na nule třikrát v řadě, potřebují zvládnout dnešní bitvu s Litvínovem (18.00).

Mimochodem proti Vervě jsou svěřenci Richarda Krále v této sezoně stoprocentní (7:4, 4:2, 5:1).