Nic jiného než pevně věřit nezbývá ani hráčům, ani fanouškům.

V každém případě krajská liga startuje o tomto víkendu a slibuje bezmála šest měsíců atraktivní hokejové podívané.

Tentokrát nejenom v podání mančaftů z Pardubicka, ale i z Královéhradecka, neboť byla oprášena myšlenka společné východočeské soutěže.

Boje v základních skupinách se odehrají v rámci jednotlivých krajů, nadstavba a play off budou spojeny.

1. kolo – neděle 26. září – 17:00: HC Slovan Moravská Třebová – HC Hlinsko, HC Spartak Choceň – TJ Orli Lanškroun, HC Chrudim – HC Spartak Polička. Volno mají HC Litomyšl a HC Kohouti Česká Třebová.

Konfrontace to je nesporně zajímavá, protože zástupci obou regionů se sice vcelku pravidelně potkávají v přípravných zápasech před sezonou, ale reálné porovnání jejich výkonnosti a úrovně soutěží mohou nabídnout jen ostrá mistrovská střetnutí.

Pravda, před nedávnem do toho poněkud „hodila vidle“ Skuteč, která se ze soutěže odhlásila. Tím pádem místo devíti účastníků z Pardubicka zůstává osmička: Česká Třebová, Moravská Třebová, Hlinsko, Chrudim, Choceň, Polička, Litomyšl, Lanškroun.

Rozlosování se ovšem v základní a nadstavbové skupině nebude měnit a soupeři Skutče budou mít v daných termínech volný los.

Úpravu bylo nutno provést v play off, které bylo nachystáno od osmifinále pro všech šestnáct účastníků společné krajské ligy. Absenci jednoho týmu vyřešil řídící orgán tím způsobem, že vítěz nadstavbové skupiny A bude mít zajištěn přímý postup do čtvrtfinále.

Favorité v rámci Pardubického kraje?

Rozhodně nabitý kádr českotřebovských Kohoutů, to je kandidát top pozic číslo jedna. Ale jsou zde i další, ať už vždy silná Chrudim, zajímavá litomyšlská sestava, počítat se musí také s moravskotřebovským Slovanem, vysokými ambicemi se netají v Chocni ani Hlinsku.

Tradiční otázkou je, zda budou rovnocenné partie s předními celky hrát Polička a Lanškroun.

Prvotním cílem bude postup do horní nadstavby (4 PK + 4 HK) a hned tady to bude tvrdá bitva.