Chrudim - Skuteč 9:1 (4:1, 3:0, 2:0)

Branky: Dobiáš 3, Brožek 2, Cvrček, Ježek, Novák, Bohuněk Klusoň.

Domácí favorit nastoupil v oslabené sestavě, a tak mu vypomohla celá jedna „lajna" juniorů. Ale ani soupeř neměl hráče na rozdávání, když přijel jen s dvanácti muži do pole.

Očekávaný brankostroj odstartoval v 5. minutě Brožek (as. Ježek) a po dvou minutách zařídil dvoubrankové vedení Cvrček. Tento gól byl zároveň stý chrudimský v letošním ročníku. V 9. minutě se do střelecké listiny poprvé zapsal nejúspěšnější střelec zápasu Dobiáš (3:0). O čtyři minuty později se prosadili i Skutečští. Netolický našel křížnou přihrávkou Klusoně, jenž svou střelou Amenta překvapil. Chvíli poté nařídil hlavní rozhodčí R. Prchal za sekání Peška trestné střílení, které Ježek proměnil, a tak se šlo do kabin za stavu 4:1.

V úvodu druhého dějství přidal při hře čtyři na čtyři pátý gól Chrudimi Dobiáš (as. Plch, Dvořák) a ve 24. min.v přesilovce Brožek (as. J. Polák) zvýšil již na 6:1. Skórový účet této části podtrhl ve 37. min. Novák, jehož vyslal ideálně do jízdy Plch.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupil ve skutečské kleci místo Lohmanna Vokoun a ani on si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Pochytal řadu střel, ve 47. minutě ale už nestačil na „pozdrav" Bohuňka, který, ač tísněn kapitánem Netolickým, stačil puk zavěsit poprvé za jeho záda. O šest minut později rozehrála skvělou akci první lajna Chrudimi, kotouč doputoval po ose Novák, Plch až k Dobiášovi a ten završil svůj hattrick. V závěru se Chrudimští snažili o načepování „desítky", ale na tuto metu již nedosáhli.

Sestava HC Chrudim: Ament Budinský, Zrůst, Dvořák, Kalous, Langr, Kostkan Dobiáš, Plch, Novák Brožek, Ježek, Cvrček Bohuněk, O. Polák, J. Polák. HC Skuteč: Lohmann (41. Vokoun) Netolický, Štursa, Kusý, Hladík, Pešek, Šimon, Vágner, Peňáz, Zdražil, Klusoň, Bednář, Tomín.

Trenér vítězů Jiří Fibiger doporučil, abychom tentokrát pohovořili s autorem stého gólu Chrudimi Davidem Cvrčkem. Bývalý junior hraje za dospělé již třetím rokem. Nejprve se objevoval v týmu jako náhradník, nyní je již v základu. „Že jsem se stal střelcem jubilejního stého gólu jsem si v prvním momentě ani neuvědomil. Pocit to byl dobrý, ale záhy jsem zjistil, že mě to bude stát „basu piv" :-) Jsem sice ještě student, na tátovi ale peníze chtít nebudu. Absolvoval jsem nějaké brigády, takže finančně na dně nejsem. K dnešnímu zápasu se nás sešlo patnáct a tomu asi odpovídal i náš výkon. I přes minulé zaváhání v Moravské Třebové věřím, že si prvenství po základní části udržíme."

Milan Minařík, trenér HC Skuteč: „Naši hráči zaslouží absolutorium za to, že ve dvanácti lidech odehráli zápas na ledě lídra tabulky se ctí, když našim cílem bylo nedostat desítku. Škoda jen několika neproměněných šancí, výsledek mohl být pro nás přijatelnější. Co se týče doplnění kádru, nemáme kam sáhnout. Ve Skutči juniorka není a nejsou ani starší hráči, kteří by v případě nouze zaskočili do mužstva tak, jako si to může dovolit tým Chrudimi."

JAROMÍR DOLEŽAL