První zahájí dopoledne. Jedná se o velkou výstavu na Zámku Pardubice.Při výstavě na pardubickém zámku budou k vidění historické fotografie pardubických hokejistů.Historická fotografie pardubického brankáře v dresu Tesly.Zdroj: archiv

„Návštěvníci se mohou těšit na připomenutí historie klubu, zlatých momentů a klíčových postav. K vidění bude nespočet hokejových artefaktů, fotografií a speciální audiovizuální prvky,“ vysvětluje Jan Mroviec, tiskový mluvčí pardubického Dynama.

 Slavnostní otevření výstavy spojené s prohlídkou pro zástupce médií se uskuteční od 10 hodin. Vůbec první speciální prohlídku povede kurátor výstavy Petr Dufek spolu s někdejším útočníkem Dynama i reprezentace Vladimírem Martincem.

 ÚPF uvádí… Starší ročníky si vzpomenou na začátky českých snímků s větou Ústřední půjčovna filmů uvádí… Zkratka by se dala využít i v této době a mohla by znít asi takto: Unikátní pardubický film s názvem Navždy za Dynamo.

„Jedná se o předpremiéru na dokumentární film, který nechá diváky nahlédnout do zákulisí pardubického klubu. Vznikl ve spolupráci s Bez frází a je o tom, co hokej pro Pardubice jako město znamená. Vše reflektuje pomocí příběhů lidí, kteří sice žijí naprosto rozdílné životy, ale ty se vždy střetnou na hokejovém stadionu během domácích utkání pardubického Dynama. Všechny přitom spojuje jediné, a to absolutní vášeň pro Dynamo,“ přibližuje Mroviec.

Fanoušci budou mít možnost vychutnat si zážitek z projekce filmu na velkém plátně přímo v enteria areně. Ta nabídne hned dvojí promítání. Jedno od 17 hodin a druhé od 20 hodin. Vstupenky jsou k dostání online i na pokladnách enteria areny.

Při výstavě na pardubickém zámku budou k vidění historické fotografie pardubických hokejistů.Zdroj: archiv