Česká Třebová - Chrudim 5:4(2:3, 1:1, 2:0)

Branky: Schejbal, Pelán, Hemský, Poskočil, Jindřich Dobiáš 2, Karásek 2.

O celkovém vítězi tohoto střetnutí rozhodl jednak nástup do zápasu a poté závěrečný finiš domácích, kteří ze stavu 3:4 otočili dvěma góly výsledek ve svůj prospěch.

Solidní návštěva 345 diváků sledovala zajímavý souboj, ve kterém hosté nezachytili nástup. Ve 4. minutě Schejbal a o dvě minuty později Pelán získali České Třebové dvoubrankový náskok. Pak ale přišly chvíle hokejistů Chrudimi. Vše načal v začínající sedmé minutě při přesilovce Karásek, který po spolupráci s Novákem snížil na 2:1. O dvě minuty později Dobiáš z přihrávky Procházky stav srovnal a v 11. minutě svítilo na ukazateli skóre již 2:3, když se o vedení hostí přičinil opět Dobiáš (as. Polák, Vágner). Domácí si vzali oddechový čas, vystřídali brankáře (za Nimmerichtera přišel Dominik Petr), ale skóre se již v první dvacetiminutovce neměnilo.

V úvodu druhé třetiny nevyužili Chrudimští dvě početní výhody, aby chvíli nato obdržel Urban trest 5 + OK. Jenže právě v oslabení se prosadil Karásek (as. Polák) a hosté se dostali do vedení o dva góly. Z toho se mohli radovat až do 39. minuty, kdy se povedlo korigovat na 3:4 Hemskýmu, což byl rezultát po čtyřiceti minutách.

Tento úspěch Kohouty natolik povzbudil, že se nelze divit jejich úspěšnému vykročení do závěrečného dějství. Nejprve sice nevyužili dalšího vyloučení chrudimského hráče, ve 46. minutě už však Poskočil stav srovnal. Urputný boj pokračoval a je jen škoda vyloučení Brožka za hákování. V druhé minutě této přesilové hry totiž Jindřich ve spolupráci se Zadinou a Vlčkem rozebrali obranu soupeře, což přineslo vedení Kohoutů 5:4. Trenér Chrudimi Jiří Fibiger na to zareagoval oddechovým časem, ale všechno k vyrovnání bylo marné, když jeho svěřenci nedokázali využít nejprve vyloučení Pelána a následně Jindřicha. Proto museli letos potřetí s tímto soupeřem vypít kalich hořkosti až do dna. Po příjezdu domů poznamenal vedoucí mužstva Zbyněk Pokorný: „Z naší strany to byl velmi kvalitní výkon, ale bohužel jsme pohořeli na neproměňování šancí."

V neděli 20. prosince od 18:00 hodin se chrudimští hokejisté rozloučí s rokem 2015 domácím zápasem s posledním celkem tabulky HC Ledeč nad Sázavou.

JAROMÍR DOLEŽAL