Pohodová nálada vládne v pardubickém táboře před dnešním střetem s Kladnem (17.30).

Vítězství v Liberci se pozitivně odrazilo na atmosféře v týmu. Čtvrteční dopolední tréninková jednotka se tak odehrála v povznesené náladě.

„Kluci jsou rádi za poslední výhru, měli z ní nesmírnou radost,“ pravil pardubický asistent Jiří Seidl. „V Liberci jsme předvedli poctivý kolektivní výkon. I když chyby se tam samozřejmě našly. Ty jsme hráčům ukázali na videu. Snad se toho v dalších zápasech vyvarují.“

Dnes na sebe narazí týmy, které se mohou jen stěží překvapit. Kladno a Pardubice – to jsou tradiční bitvy. V přípravném období se oba rivalové utkali dvakrát – na Kladně skončil zápas remízou 2:2, v generálce na extraligu uspěl Moeller po vítězství 2:0.

„Máme přečtené my je a opačně to platí také,“ usmíval se Seidl. „Víme o sobě hodně. S Vencou Sýkorou (hlavní trenér Pardubic – pozn. red.) jsme se shodli na tom, že rozhodovat budou přesilové hry. Zvláště s tímto soupeřem.“

SHLÉDNĚTE FOTOGALERII Z JEDNOHO Z PŘEDCHOZÍCH ZÁPASŮ MEZI KLADNEM A MOELLEREM

Není složité uhádnout, na co Seidl naráží. Sehrané duo Patera – Procházka straší extraligové obrany neustále. V úvodních čtyřech zápasech nového ročníku si elitní formace Kladna připsala dohromady jedenáct kanadských bodů. Patera vymýšlí a nápady realizují do gólové podoby Procházka s dravcem Divišem. I proto je Kladno na druhém místě tabulky!

#nahled|https://g.denik.cz/34/65/lasak_denik_clanek_solo.jpg|https://g.denik.cz/34/65/lasak.jpg|KDO S KOHO. Lašák vesrus Kopřiva#

„Nesmíme se nechat zbytečně vylučovat. To bychom si vykopali vlastní hrob,“ uvedl pardubický asistent.

Souboj gólmanů může být ozdobou dnešního mače. V kladenské kleci čaruje Kopřiva, jenž s bilancí úspěšností zásahů vysoko přes 96 procent kraluje celé extralize. Formu má však i jeho pardubický protějšek Lašák. Bílí Tygři ho v neděli zasypali čtyřiceti střelami, slovenský mág pustil za svá záda jedinou…

Je možné, že Moelleru v cestě za dalším bodovým ziskem pomůže Peter Pucher. Včera absolvoval trénink ve čtvrté řadě. „Rozhodneme se až dnes,“ řekl Seidl.

O pardubického brankáře Lašáka se prý zajímá Riga

Pardubice/ Slovenský hokejový brankář Ján Lašák, který hájí branku extraligového Moelleru Pardubice, prý obdržel nabídku z klubu Dinamo Riga, který působí v nově vzniklé Kontinentální lize.

„Dozvěděl jsem se to z médií. Neozval se nám nikdo z Rigy ani z jiných týmů,“ řekl pro server idnes.cz manažer pardubického klubu Zbyněk Kusý. Mužstvo Rigy trénuje Lašákův krajan Július Šupler.

Informaci přinesla agentura Novosti. Riga, jejíž barvy hájí další slovenští hráči Marcel Hossa a Ronald Petrovický, řeší otázku brankářů. V noci z pondělí na úterý přišel klub z hlavního města Lotyšska o brankářskou jedničku Edgarse Masalskise.

Bývalý gólman Karlových Varů či Jihlavy byl napaden ve čtyři hodiny ráno před restaurací ve staré části Rigy skupinou násilníků, utrpěl několik zranění, z nichž nejvážnější je zlomenina kotníku.

Představitelé Rigy ihned začali hledat náhradu, v hledáčku Dinama se měl podle ruských zdrojů ocitnout i pardubický Ján Lašák. „My ale v žádném případě neuvažujeme, že bychom ho uvolnili,“ podotkl Kusý a dodal: „Nejsem si jistý, jestli zrovna Riga by byla schopná předložit adekvátní nabídku.“ Pardubice s Lašákem uzavřely před sezonou novou čtyřletou smlouvu.

Týmy z Kontinentální ligy údajně lákají i pardubického obránce Petra Čáslavu. Reprezentační bek si v Rusku udělal jméno coby opora Čerepovce. Podle Kusého ani v jeho případě nabídka nepřišla. (re)