Nejnovějšího průzkumu britské seznamky IllicitEncounters.com se zúčastnily dva tisíce lidí. Výsledky ukázaly, že vášnivou noc hned po prvním rande zažívá více než polovina lidí, konkrétně 58 procent mužů a 56 procent žen. U 36 procent mužů a 34 procent žen pak tato zkušenost vede k dlouhodobému vztahu.

Ilustrační foto
Nechávají se ženy při randění skutečně dobývat? Norská studie vás hodně překvapí

„Dnešní společnost je k otázkám sexu otevřená a tolerantní, a to i v případě, jedná-li se o sex po velmi krátké známosti. Sex do vztahu patří, a proto většinou není důvod jej zbytečně odkládat,“ je přesvědčen Adam Durčák z havířovského sexshopu Růžový slon. Zároveň však připomněl nutnost dodržovat zásady bezpečného sexu.

Část lidí přesto se sexem hned během první schůzky váhá. Ve zmíněném průzkumu 64 procent žen a 62 procent mužů prozradilo, že i když chuť na sex se svým protějškem během prvního rande měli, nakonec k němu nedošlo, protože se domnívali, že je na intimitu ještě příliš brzy. Pouhá šestina žen a 11 procent mužů vypověděly, že kdyby jim hned při první schůzce potenciální partner či partnerka nabídli sex, smýšleli by o nich hůře.

Pozdě romantiku honit

Ženy navíc mnohem častěji než muži podobné zkušenosti litují, a to ve 40 procentech případů. To mužů si unáhlený sex vyčítá zhruba čtvrtina. „Pokud k sexu po první schůzce svolíte jen z obav, že o nadějně nastartovaný vztah přijdete, jsou výčitky pravděpodobnější než v případě, že vás partner či partnerka skutečně přitahuje a máte na milování chuť,“ upřesnil Durčák.

Sex s novým partnerem je pro naprostou většinu dotázaných spojen s nervozitou. Ženy si nejvíce dělají starosti o to, jak vypadají, jaký milostný výkon podají a jak obstojí ve srovnání s dřívějšími sexuálními partnerkami. Pro muže je pak největší starostí výkon při sexu. vzhled je pro ně až na třetí příčce.

Ilustrační foto
Většina lidí svůj orgasmus předstírá nebo zveličuje. Ti promiskuitní z nudy