122. laskavý večer

Slatiňany – Vánoční písně staré i nové, zbožné i světské ve svátečně laděném programu Koledujme si můžete navštívit ve čtvrtek 11. prosince od 19 hodin ve Společenském domě v Tyršově ulici. Vystoupí Přemysl Rut a Markéta Potužáková. V průběhu večera bude podáváno malé pohoštění. Vstupné: 50 Kč, předprodej vstupenek v Infocentru Slatiňany (počet míst je omezen).

Vánoční koncert 
v Tuněchodech

Tuněchody – V sobotu 13. 12. 2014 se od 16 hod. v místním kostele uskuteční již tradiční Vánoční koncert pěveckého sboru Tuněchodští zpěváčci pod záštitou ZŠ Tuněchody. Do koncertů se pravidelně zapojují jako druhý sbor bývalé žákyně školy, nyní studentky středních a vysokých škol. Zazní jak typické vánoční koledy, tak moderní vánoční písně, trojhlasé černošské spirituály i sólové písně W. A. Mozarta či A. Dvořáka. Program zpestřují jak žáčci svojí  hrou na flétny, tak rovněž milý host – violistka Klára Pošvářová. Sbory a flétny vede a na varhany doprovází Marie Dostálová.

Vánoční jarmark
v Chrudimi

Chrudim – Všichni jste srdečně zváni na Vánoční jarmark, který pořádá Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim. Tato akce se bude konat ve čtvrtek 18. prosince od 8:00 do 17:00. Vánoční jarmark je součástí Dne otevřených dveří. Můžete se těšit na prohlídku školy, spojenou s výstavou a možným prodejem výrobků našich žáků.

Lovení Karlíka

Hlinsko – Každý den kolem sebe vidíme všudypřítomné příklady nevázanosti, Škeble Lanškroun naopak předvede příběh o dodržení pravidel. Hlavní hrdina Karlík je zcela posedlý svou loveckou vášní, ale vychování, vidina dobře placeného místa a možná trochu i zbabělost mu nedovolí překročit hranici tam, odkud by už nebylo cesty zpět. V tomto smyslu se Karlík podobá mnohým z nás, kteří se nakonec místo lovců staneme sami kořistí a dáme přednost konvencím a jistotám, abychom si případná dobrodružství nechali jen zdát. To není v době internetu nijak těžké, ale Karlík tyhle vymoženosti nemá, a tak si musí najít svůj vlastní způsob, jak zůstat sám a nezbláznit se. Divadelní představení začíná v Multifunkčním centru 8. prosince od 18:00.

S Ivou Pekárkovou 
o Nigérii

Chrudim – Poslední přednáška spojená s autorským čtením a autogramiádou se koná netradičně v úterý 9. prosince od 18:00 ve Vodních zdrojích. Spisovatelka žijící ve Velké Británii poznává Nigérii díky svému nigérijskému příteli a jeho rozvětvené rodině. Kromě svých zážitků z Nigérie představí své knížky, především poslední jmenující se Beton. Těšit se můžeme na autorské čtení i autogramiádu. Předprodej zajišťuje infocentrum ve staré radnici na Resselově náměstí. Další informace a rezervace na tel. 723 004 397 nebo gutzer@centrum.cz.