Lístky jsou k dostání jak po internetu (http://vstupenky.skutec.cz) tak i v klasických prodejních místech, kterými je odbor kultury skutečské radnice a TIC při Městském muzeu ve Skutči.

Cena vstupenek se pohybuje v rozmezí od 150 korun na komorní koncert v muzeu po 400 korun za jednu z oper a hudební projekt na zimním stadionu s kapacitou až 900 míst.

Pořadatelé tak nabízejí pestrou škálu všech žánrů klasické hudby s malými, ale o to zajímavějšími stylovými odbočkami.

„ I když se okruh návštěvníků každým rokem rozšiřuje (loni k nám zavítalo přes 5 tisíc lidí), stále je mnoho těch, kteří si pod názvem festivalu nedokážou nic konkrétního představit. Právě na ty se snažíme zaměřit, protože kdo k nám přijede jednou, zpravidla se každým rokem vrací," říká jedna z pořadatelek Lenka Frídlová.

A o co bývá ve Skutči největší zájem? Pravidelně o opery ty letos nabízejí více než lákavé tituly: Hoffmanovy povídky z pera mistra operet Offenbacha a slavnou Libuši Bedřicha Smetany. Svoje publikum si vždy najde opereta, výjimkou jistě nebude Hraběnka Marica Emericha Kálmána. Sérii dosud uvedených pohádkových baletů prodlouží Spící krasavice, s níž přijede Moravské divadlo Olomouc. Značný zájem v posledních letech vzbuzují megakoncerty na zimním stadionu. Ty mívá ve své režii Filharmonie Hradec Králové, představil se zde však i Jaroslav Svěcený s Vivaldiannem. Koncem dubna se do netradičních prostor chystá opět filharmonie, a to s rockovými a hardrockovými hity, což jistě přiláká i hodně mladé publikum.

Také další tituly na programu slibují mimořádné zážitky, ať už s Gabrielou Beňačkovou, Václavem Hudečkem, Alfrédem Strejčkem, Štěpánem Rakem nebo Sašou Rašilovem. Ve Skutči je zkrátka o důvod víc těšit se na jaro. Ale myslet je na něj třeba, dle zkušenosti s loňským předprodejem, již nyní. (lef)