Jejím smyslem je hledat charismatické známé i méně známé muže a ženy, kteří v loňském roce zaujali posluchače a čtenáře stylem života, názory nebo kouzlem osobnosti.

Vítěze patnáctého ročníku vyhlásí moderátoři Lada Klokočníková a Mirek Vaňura ve středu 13. dubna v Klicperově divadle v Hradci Králové na slavnostním galavečeru, kam pozvali nejen nominované, ale i výherce minulých ročníků, jimiž byli například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Karel Gott, Jiřína Jirásková, Hana Maciuchová nebo Jana Štěpánková.

Ze všech tipů, které přišly do Českého rozhlasu Hradec Králové mailem, SMS zprávami anebo tradiční poštou, vznikla desítka finalistů. Z ní můžete vybrat svého favorita i vy. Stačí zaškrtnout jednu z osobností a kupon, který byl k nalezení v sobotním Hradeckém deníku, poslat na adresu Český rozhlas, Havlíčkova 292, 501 01 Hradec Králové.

Hlasovat můžete i prostřednictvím SMS zprávy, a to tak, že napíšete SARM, mezera, váš tip a vše odešlete na číslo 736 30 40 30. Využít můžete i emailové adresy sarm@hk.rozhlas.cz.

Podrobné informace o anketě najdete na internetové adrese rozhlas.cz/sarm. Zde najdete i seznam osobností, které jsou nominovány.

(zr)