PÁTEK 29. ČERVNA

61. Loutkářská Chrudim
Chrudim – V pátek odpoledne bude v Divadle Karla Pippicha sehráno první představení 61. Loutkářské Chrudimě.
Diváci ve velkém sále divadla uvidí představení „Dezorzova lútkového Divadla" z Bratislavy s názvem „,Desperandul'a, strašlivá dcára či spravodlivá zpláta pýchy i márnivej nádharnosti". Pětačtyřicetiminutový kus je určen dospělým divákům. Slavnostní zahájení Loutkářské Chrudimě je připraveno na sobotu, kdy budou odehrána i další představení. V sobotu od 15 hodin dojde i na samotné zahájení s „Loutkářským štrúdlem" v Klášterních zahradách a poté za Divadlem Karla Pippicha. V neděli se uskuteční i první z doprovodných koncertů. V Muzeu barokních soch se v 19 hodin představí dvojice Miroslav Pšenička – varhany a Zdeněk Šedivý – trubka.

Podrobný program festivalu najdete ZDE!

Slatiňany Noc na plovárně
V pátek 29. června od 20 hod. se uskuteční na plovárně „Slatiňanská noc". Hraje Dobles DJ.

SOBOTA 30. ČERVNA

Pohádkový les na Žumberku
Nenechte si v sobotu 30. června ujít Pohádkový les na hradě a v podhradí Žumberka. Slétnou se sem opět po roce čarodějnice ze širokého okolí, potkáte tu loupežníky, chybět nebudou Králíci z klobouku, Rumcajsova rodinka, ale také Krteček a spousta dalších pohádkových bytostí. Pro vaše ratolesti je připraveny sladké odměny, na putování z pohádky do pohádky vás zve Klub žen na Žumberku. Začátek je v 13.30 na místním hřišti.

Libáňská včelnice otevřena
V místní školní včelnici můžete přijít tuto sobotu a neděli na Den otevřených dveří. Jste srdečně zváni.

Rosice n. L.: První den prázdnin
V Železničním muzeu se 30. června konají jízdy historického trolejbusu 9Tr nebo Sanos v Pardubicích. Vstupné se vybírá v dobrovolné výši. Jízdní řád bude uveden před akcí na www.pshzd.cz.

Chrudim: Vejšlap KČT Chrudim
V sobotu 30. června se můžete vydat na vejšlap s KČT Chrudim po trase Davle Pikovice Slapy 15 km. Sraz: na nádraží ČD Chrudim v 5.20 hod Odjezd: v 5.35 hod. Vedoucí: Ždímal M., Zajícová G., tel.: 602 438 791.

Chrudim: 61. Loutkářská Chrudim
Tradičním vyvrcholením kulturních akcí v Chrudimi je festival amatérského loutkářství. Letos proběhne od 30. června do 5. července již 61. Loutkářská Chrudim. Součástí programu Loutkářské Chrudimi jsou loutková představení, workshopy, loutkářská pouť či koncerty pod širým nebem.

Podrobný program festivalu najdete ZDE!

Blatno: Blatnorockmetal part. 1
V sobotu 30. 6. se na letním parketu Cihelka koná metalový festival. Vystupující kapely jsou ty nejlepší z tuzemské scény a vyznavači tvrdého kovu se mají opravdu na co těšit.

Program BRM vol.6

Part I.:

17:30 18:30

Flowerwhile / Nové CD „No Jesus No Sprite"

18:30 20:00 Eagleheart / CD „Dreamtherapy"

20:00 21:30

Witch Hammer / CD „Zodiac" + nový singl „Dirty Rock´n´Roll"

21:30 23:30

Rimortis / CD „Deset kroků zpět" + něco z chystaného CD

23:30 01:30

Salamandra / CD „Time to Change"

Areál je otevřen od 17:00 hod., občerstvení za skvělé ceny připraveno. Těší se na vás S.D.H. Blatno. Festival se koná za každého počasí, parket je zastřešen.

Hošťalovice: Dětský desetiboj
Obec Hošťalovice zve děti na 6. ročník Dětského desetiboje. Akce se uskuteční v sobotu od 14 hodin ve Sportovním areálu Hošťalovice. Kromě absolvování předepsaných disciplín čeká na děti rovněž oblíbené Desetibojové malování a přestávka mezi první a druhou částí závodu bude zpestřena ukázkou zásahu dobrovolných hasičů při dopravní nehodě. Dojde i na volnou zábavu s posezením a hudbou. (man)

Miřetice: Diskotéka pro malé i velké
V sobotu 30.6. je na letním parketu TJ Tatran Miřetice od 18 do 20 hod. je připravena piškotéka pro nejmenší, kteří mají navíc vstup zdarma. Ten platí samozřejmě i pro maminky a tatínky. A od 21 h. začíná diskotéka pro všechny ostatní. Můžete se těšit na hudební mix nejnovějších tanečních pecek, hitovek z rádiových airplayí, také na československou muziku, trochu rocku, oldiesky a klidně i dramce… Večer bude okořeněn soutěžemi o věcné ceny. Hraje DJ Peak. Parket je zastřešen koná se za každého počasí.

NEDĚLE 1. ČERVENCE

Chrudim: 61. Loutkářská Chrudim
Tradičním vyvrcholením kulturních akcí v Chrudimi je festival amatérského loutkářství. Letos proběhne od 30. června do 5. července již 61. Loutkářská Chrudim. Součástí programu Loutkářské Chrudimi jsou loutková představení, workshopy, loutkářská pouť či koncerty pod širým nebem.

Podrobný program festivalu najdete ZDE!

Libáňská včelnice otevřena
V místní školní včelnici můžete přijít tuto sobotu a neděli na Den otevřených dveří. Jste srdečně zváni.