PÁTEK 1. ÚNORA

Chrudim: Pozvánka na den otevřených dveří
Na Den otevřených dveří do nově otevřené první části Chrudimského domova pro seniory jste zváni 1.2.2013 od 14 do 18 hodin. Toto zařízení vzniklo v areálu bývalého pivovaru na adrese Chrudim III, ulice Obce Ležáků čp.166. Provozovatelem zařízení je obecně prospěšná společnost Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. a jsou zde poskytovány pobytové sociální služby se specializací zejména na péči o osoby s Alzheimerovou chorobou.

Skuteč: Skautský ples
V pátek 1. února ve 20 hodin se můžete v Kulturním klubu Skuteč bavit a tančit při hudební produkci skupiny Artur na společenském plese pořádaném Junákem svazem skautů a skautek ČR, střediskem „Ležáky" Skutec.

Třemošnice: Ples stavařů
V pátek 1. února ve 20 hodin se v Kulturním domě uskuteční ples stavařů. K poslechu a tanci hraje kapela Březovanka.

Chrudim: 774. chrudimský hudební pátek
V pátek 1.2.2013 v 19:00 hodin se ve velkém sále Muzea představí Sedláčkovo kvarteto. Účinkují: Michal Sedláček, Kristýna Kočová, Jakub Fišer, Karel Chudý, na klavír je doprovodí Maxim Averkiev. Na programu budou díla od skladatelů V. J. Veita, B. Smetany a V. Nováka.

Luže: Masopustní průvod
Když se řekne „masopustní průvod", každý na Chrudimsku si nejspíš nejprve vybaví masopustní tradici provozovanou od nepaměti hlavně v některých obcích v okolí Hlinska. Není divu, vždyť tamější obchůzky figurují i na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Dobře pobavit se ale můžete i v Luži, kde se koná masopustní obchůzka dnes od 15 hodin. Pořádá ji Rodinné centrum Dar Luže a průvod se proto vydá na na cestu právě od tamějšího Rodinného centra.

SOBOTA 2. ÚNORA

Třemošnice: Zimní spáči míří na Lichnici
O víkendu se na zřícenině hradu Lichnice u Třemošnice uskuteční 40. ročník zimního táboření. V sobotu je připraven zábavný program jak pro účastníky, tak pro „nenocující" návštěvníky. Během dne jsou připraveny dvě zábavné hry. Na hradním nádvoří bude stánek s řezbářskými výrobky. Skupina vojáků v záloze Patriot připravila výstavu vojenského vybavení a dá zájemcům ochutnat lahůdky z polní kuchyně.

Přehled masopustních obchůzek na Hlinecku
Hamry 2. 2. od 7:30 hodin,
Blatno, místní část Hlinska 3. února od 7:00 hod.

Svobodné Hamry: Pozvánka do Svobodných Hamrů
Hamerská krčma Jonáš ve Svobodných Hamrech u Hlinska chystá domácí zabíjačku s řezníkem v sobotu 2.2 2013 s prodejem přes ulici.

Skuteč: Karneval pro děti
Stejně jako každým rokem i letos připravili skauti v sobotu 2. února od 13 hodin v Kulturním klubu Skuteč tradiční dětský karneval. K tanci a pro dobrou náladu bude dětem hrát ty nejlepší hity DJ Luděk Dostál. Chybět nebudou oblíbené soutěže.

Slatiňany: Turnaj v pétanque
Turnaj pétanque v kryté jízdárně Národního hřebčína Kladruby nad Labem ve Slatiňanech nazvaný O pohár města Slatiňan a cenu starokladrubského vraníka se koná 2. 2. 2013. Prezence: od 8:00 hod., zahájení v 9:15 hod. Přihlášky můžete zasílat na: michal.hokej@gmail.com Turnaj je určen pro registrované hráče a hra je povolena pouze s homologovanými koulemi. Účast přislíbili Maďaři, Slováci, včetně slovenské reprezentace, česká reprezentace, Poláci a usilovně se jedná s francouzskými hráči. V podstatě jde o neoficiální mezinárodní zimní halové mistrovství ČR trojic v překrásném prostředí seriálové Dobré Vody, kde každou chvíli může přiklusat na Jasné Lukáš Vaculík nebo Josef Kemr popovídá o tom, kolik je na Novém Zélandu ovcí… Z jízdárny je vidět rodný domek Heleny Vondráčkové a překrásný zámek s koňským muzeem a parkem, ve kterém jsou dendrologické skvosty.

NEDĚLE 3. ÚNORA

Hlinsko: Únorové Géčko
03.02.2013 10:00, Multifunkční centrum
Mezinárodní dvoudenní soutěž ve sportovním společenském tanci. Tak jako již tradičně po 16 let zveme k účasti páry dětské, juniorské i dospělé a v letošním roce i páry seniorské z celé ČR, Polska a Slovenska. Soutěž začíná vždy v 10 hod a bude probíhat po celou sobotu a neděli. Vystřídají se páry jak začínající, tak páry vyšších výkonnostních tříd. Zveme srdečně veřejnost na rozsáhlou soutěžní přehlídku ladného pohybu a krásných šatů do moderních prostor MFC v Hlinsku. Přijďte podpořit hlinecké soutěžní páry.

Přehled masopustních obchůzek na Hlinecku
Hamry 2. 2. od 7:30 hodin,
Blatno, místní část Hlinska 3. února od 7:00 hod.