PÁTEK 28. BŘEZNA

Chrast: Přednáška o Indii
Na cestopisnou přednášku Nika Krejcara o Indii můžete přijít v pátek 28. března od 18 hodin do jednacího sálu Městského úřadu Chrast.

Chrudim: Burkina Faso a Togo ve Vodních zdrojích
V pátek 28. 3. bude ve Vodních zdrojích Chrudim přednášet od 18:00 Antonín Jelínek o své cestě do dvou nejchudších zemí světa. S čerstvou maturitou odjel s humanitární pomocí pro školy a nakonec sám procestoval tyto málo známé africké země. Dozvíte se o netradičních zvycích místních obyvatel, navštívíte unikátní komplex mešit v Bani, ale i hlavní město Burkina Faso s krkolomných jménem Ouagadougou. Předprodej lístků zajišťuje infocentrum ve staré radnici na Resselově náměstí. Telefonické rezervace a další informace na 723 004 397 nebo gutzer@centrum.cz. Přednáška se koná díky finanční podpoře Města Chrudim.

Ležáky zahájí novou sezonu
V pátek odpoledne bude na pietním území zahájena letošní návštěvnická sezona. Připraven je bohatý doprovodný program, který bude tradičně v režii dětí. O půl čtvrté se účastníci dnešního slavnostního dne shromáždí v muzeu Národní kulturní památky Ležáky, kde vystoupí dětské pěvecké sbory Základní školy ve Včelákově a ZUŠ Chrudim. O deset minut později začne tradiční otvírání a svěcení ležáckých studánek, a to za účasti chrudimského faráře Jiřího Heblta a dětí z miřetické školy a mateřinky. Součástí dnešního zahájení sezony je pořad Křeslo pro hosta, který v muzeu začne v 17 hodin a moderátor Jiří Vaníček v něm uvede komika Josefa Aloise Náhlovského.

Hlinsko: Karneval
28.03.2014 17:00, Městská knihovna Hlinsko
Karneval bude na téma Divoký západ. Přineste s sebou: tematickou masku (indián, kovboj apod.), přezůvky a dobrou náladu!

SOBOTA 29. BŘEZNA

Chrudim: 10. krajská přehlídka loutkářských souborů
10. krajská přehlídka loutkářských souborů v Pardubickém kraji začíná v sobotu 29. března od 9:30 na Malé scéně Divadla Karla Pippicha. Chybět nebude Libor Štumpf se svou pohádkou Psí tanec, LS Ahoj Jak Kašpárek…, Kacafírek s Pohádkami ze skládky a Hráškovým královstvím či Jan Petráš a jho Honza hlídačem.

Hlinsko: O pohár starostky
 V sobotu 29. března od 10.00 hodin se MFC koná taneční soutěž „O pohár starostky Města Hlinska". Soutěžit se bude v tanečních choreografií ve věkových kategoriích od dětské po seniorskou. Z tance se můžete těšit na jazz, modernu, street dance, plesové choreografie a další.

Skuteč: Skutečský festival zavítá i do okolí
29.03.2014, Kulturní klub Skuteč
Přehlídky dětských pěveckých sborů provázejí festival od úplného zrodu a navazují tak na mnohaletou tradici sborového zpěvu ve Skutči. V rámci letošní přehlídky se představí se svým soutěžním vystoupením kolem deseti dětských i mládežnických sborů z celé republiky.

Skuteč: Pyžamový bál'
29.03.2014,Kulturní dům Zbožnov
K tanci a poslechu hraje skupina Quattro

Slatiňany: Dětský karneval
TJ Sokol Slatiňany zve všechny maminky, babičky, tatínky a hlavně děti na dětský karneval v sobotu 29. března v 15 hodin do sokolovny. Připraveny jsou soutěže o drobné ceny, malování na obličej či taneční rej v maskách.

Luže: Vynášení Morany
29.03.2014 14:00
Mateřské centrum DaR Luže všechny zve na vítání jara a Vynášení Morany. Vyrážíme od Rodinného centra z Družstevní ulice v Luži a Moranu hodíme do řeky u skautského srubu. Klapačky a hrkačky s sebou.

Nasavrky: Výstavka curkářských výrobků
29.03.2014 10:00 - 12:00, Střední odborné učiliště včelařské - Včelařské vzdělávací centrum. Dne 29.3.2014 od deseti hodin ráno se ve Včelařském učilišti koná uzavřený sraz amatérských a profesionálních cukrářů. Součástí srazu je i soutěž o nejhezčí dortíky na téma Afrika. Vystavené exponáty si můžete prohlédnout od deseti hodin zhruba do oběda v budově internátu, v sále v přízemí, zadní vchod od arboreta. Dále budete mít možnost si zakoupit i různé cukrářské pomůcky a potahovací hmoty od firmy Dortisimo, která bude mít svůj prodejní stánek v přízemí v budově internátu od deseti hodin do 14.00 odpoledne.

Slatiňany: Přehlídka starokladrubských vraných a bílých koní
29.03.2014 10:00
Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s.p.o. Vás srdečně zve na přehlídku starokladrubských vraných a bílých koní určených k prodeji ve slatiňanském hřebčíně.