PÁTEK

Hlinečanka s Jožkou Šmukařem

Hlinsko – V pátek 19. května od 18 hodin začíná v MFC jarní koncert hlinecké dechové kapely Hlinečanka s hostem Jožkou Šmukařem.

SOBOTA

IV. Bítovanská rocková noc

Bítovany – V sobotu 20. května od 16 hodin čeká v místním letním areálu příznivce rocku opravdová lahůdka – již po čtvrté se zde uskuteční Bítovanská rocková noc. Vystoupí Komunál, Bagr, Morčata na útěku, Alžběta, Atrey a Artery. Vstupenky za 320 Kč jsou v předprodeji na Ticketportal nebo na tel.: 603 885 130, na místě za 360 Kč.

Májový jarmark

Skuteč – V sobotu 20. května v 9 hodin začíná na Palackého náměstí Májový jarmark. V programu zahraje Taneční a dechový orchestr ZUŠ Chrudim, Dechový soubor ZUŠ Skuteč a Big Band ZUŠ Litomyšl a s pohádkou o Trautenberkovi vystoupí klienti Domova na hradě Rychmburk. Chybět nebudou pouťové atrakce, stánky prodejců ani občerstvení.

Kácení máje ve Studnici

Studnice – V sobotu 20. května se můžete těšit na kácení máje. Ve 13 hodin vyjde od místní školy průvod s kapelou na letní parket, cestou zastávky s tancem. V 15 hodin společně dorazí na letní parket, kde děti a mládež z obce zatančí u májky. Na závěr proběhne dražba a pokácení májky. K tanci a poslechu zahrají Zavřelovi.

Pohádkový les Výsonín

Výsonín – Sdružení občanů Výsonína vás srdečně zve v sobotu 20. května od 13:30 na pohádkový les. Občerstvení zajišťuje SDH Výsonín.

XIII. setkání pěveckých sborů v Heřmanově Městci

Heřmanův Městec – V Synagoze, nádvoří zámku, kostel sv. Bartoloměje, příp. v sokolovně se 20. května uskuteční XIII. setkání pěveckých sborů.

XI. ročník Slatiňanského pozastavení

Slatiňany – XI. ročník Slatiňanského pozastavení se uskuteční v sobotu 20. 5. 2017 od 9:00 hodin v zámeckém parku. Přijďte si užít „starého" zámeckého parku před plánovanou rekonstrukcí a prožít den plný tance, folklóru a koní.

Během celého dne vás čeká vystoupení folklórních souborů, těšit se můžete na ukázku dogdancingu či vystoupení jarmareční kapaly Nešlapeto! Prezentovat se s ukázkami koní a jízdy bude také Národní hřebčín a zdarma se budete moci projet v kočáře a prohlédnout si interiér hřebčína. Děti se mohou těšit na loutkové pohádky, poníky minishetty, mechanické hračky a mnoho dalšího. Po celý den si také můžete projít dobový jarmark, kde bude k zakoupení i něco na zub.

Kroužky na křídlech naděje

Pardubice – Kroužky na křídlech naděje je již tradiční akce neziskové společnosti Kroužky východní Čechy a Avon pochodu proti rakovině prsu. Letos se uskuteční 21. května v areálu monumentální stavby Gočárových Automatických mlýnů. V doprovodném programu uvidíte módní přehlídku a také to, co se během školního roku děti v Kroužcích naučily – čeká vás taneční vystoupení různých žánrů, divadelní ukázky, vystoupení s bojovými prvky sebeobrany, svá tajné kouzla a lektvary předvedou Kroužky vědeckých pokusů.

Pozvání na akci přijala i se svými třemi dětmi „Krkavčí matka" Veronika Hurdová, která je známá svými blogy a která vychovává svobodné děti se smíchem na tváři (testováno na dětech, ověřeno na bránicích rodičů). A znáte Deníček moderního fotra Dominika Landsmana? Pokud ne, přijďte se podívat 21. května do Automatických mlýnů. Závěr programu bude ve znamení hymny Avon pochodu a vypouštění růžových balónků za všechny ty, kteří svůj boj nevyhráli.

Přednáška v Pohledu

Pohled – Obec Mladoňovice srdečně zve všechny občany a přátele obce na cestopisnou i trochu životopisnou přednášku o cestě, životě, lidech i přírodě v sobotu 20. května od 18 hod. v obecní hospůdce v Pohledu. Promítá a vypráví Honza Klapka.

360tka TOUR zamíří do Chrudimi již podruhé

Chrudim – V sobotu 20. května budou všichni odvážlivci startovat od rozhledny Báry. Budeš mezi nimi i ty?
V Chrudimi jsme si pro Tebe připravili krásnou trasu v prostředí Podhůrského lesa. Čeká Tě rozličný terén, zrádné kopce a rozkvetlá jarní příroda. 360tka v Chrudimi bude prostě romantika.

Samozřejmě nebudou chybět oblíbená stanoviště s humusáky, kačáky, pašáky nebo tajemným Jackem rozparovačem. 3 kola po 2 kilometrech prověří fyzickou i psychickou zdatnost všech závodníků.

Také v Chrudimi si vysloužíš medaili TRINITAS, letošní novinku, kterou získáš v cíli společně s medailí klasickou. Bojovat o stupně vítězů můžeš sám za sebe nebo v týmu. Tým jsou minimálně tři závodníci. Jestli zapojíš kamarády, kolegy, nebo rodinu, záleží jenom na Tobě.

Registrace začínají v 9 hodin a vlna dospělých závodníků vybíhá v 11:00. V 12:30 přijdou na řadu ti nejmenší a jejich hrdinské výkony. Trať je připravená pro děti od tří do patnácti let. Malí závodníci nebudou bojovat s časem, ale především sami se sebou. Hlavní je radost z pohybu a pobyt venku. Děti se díky závodění naučí férovosti a zodpovědnosti. K tomu je chceme vést a proto je Kids Challenge součástí každého závodu 360tka.

Zábavu po celý den zajistí nabitý doprovodný program. O hudbu se postará profi DJ, bolístky napraví tejpování, něco na sebe můžete pořídit v 360tka shopu. Představí se například místní hvězdy Pole Dance Emotion nebo Box Club Chrudim.

NEDĚLE

Varhanní večerní čtvrthodinka

Bojanov – Varhanní večerní čtvrthodinka, tentokrát laděná do tónů Ave Maria, se uskuteční ve zdejším kostele v neděli 21. května od 19 hodin.