1. Věřil, že se dostane až do velkého finále?
2. Cítil vyřazení jako křivdu?
3. Hrnou se mu zajímavé pracovní nabídky?

Jan Bendig odpovídal v redakci Hradeckého deníku v úterý od 10 hodin.


Zajímalo by mě, kolik sis sám sobě za celou soutěž poslal SMS. Teď už je to jedno, tak bys to mohl prozradit. (David)
Nikdy jsem si neposlal ani jednu SMS, i když kreditu jsem měl plný telefon. Navzájem jsme si ale s ostatními finalisty SMS posílali.

I přesto, že jsi nevyhrál, věřím, že se neztratíš. Která písnička se ti zpívala nejlíp a proč? (Vanesa)
Nejlíp se mi zpívala písnička Don´t stop me now, protože byla živá a mohl jsem se při ní ukázat a udělat show. Opravdu jsem si to užil.

Zajímalo by mě, jak dlouho jste nacvičovali písničky na přímý přenos a zda jste mohli alespoň trošku „kecat“ do výběru oblečení na vystoupení. (Marta)
Oblečení jsem si vybíral sám. Nikdy si nenechávám vybírat oblečení od jiných. Na nacvičení písničky jsme měli týden. I když jsme toho měli strašně moc, prostě jsme to dokázali. Měl jsem písničky v mobilu, takže jsem je pořád poslouchal, když jsme někam jeli, než jsem šel spát. Musel jsem se to naučit. A písničky jsme si nevybírali, vybírala nám je produkce.

Jaké panovaly vztahy mezi finalisty v zákulisí. Psalo se toho hodně a člověk neví, čemu věřit. (Helena K.)
Psalo se jen o Markovi Lackovi a Nikoletě Balogové. A ti spolu opravdu jsou, je to pravda. Jinak nic víc. Byli jsme všichni kamarádi.

Nebude ti teď tak trošku chybět ten luxus a dokonalý servis, který vám finalistům televize poskytovala? Nebude ten návrat do obyčejného života těžký? (Jitka)
Ten luxus mi ani tak chybět nebude, ale budou mi chybět lidi ze SuperStar. To je důležitější než luxus. Návrat do obyčejného života nebude těžký. Budu se snažit zpívat dál, aby ten život nebyl obyčejný.

Co budeš dělat teď, máš už nějakou nabídku? (Koudy)
Ano, jsou jich spousty. Například do muzikálů nebo na natočení vlastního CD.

Plánuješ v blízké době nějaké vystoupení v Třebechovicích nebo v Hradci? (Aneta)
V Hradci ani v Třebechovicích zatím nic nebude. Mám toho teď hodně, ale určitě tady něco podniknu a dám vědět.

S kým z finalistů jste si nejlépe rozuměl a s kým naopak nejméně. V televizi se zdálo, že Martin Chodúr se trochu stranil kolektivu. (Zoltán Csomogyi)
Nejvíc jsem si rozuměl s Monikou a Denisem. Nejméně s Mirem Šmajdou. Martin je super člověk a v televizi jen vypadá, že neumí projevit své city. Jinak je to skvělý člověk.

Myslíte si, že jsou Češi rasisté? Pocítil jste někdy na sobě diskriminaci? (Tatar)
Jsem Rom a pár takových lidí jsem potkal. Ale myslím si, že Češi jsou super lidi.

Překvapilo tě něco v soutěži? Co a proč? (Martin)
Překvapil mě hotel, protože byl dost hustej. Překvapil mě ten design. Každý pokoj byl úplně jiný a ten můj byl nejhezčí. Měl jsem takový hip hop styl, na zdi byly samé graffiti.

Dostal jsi obrovské množství plyšáků a občas z hlediště přiletělo i dívčí spodní prádlo. Co jsi s takovým množstvím darů udělal? (Pál Csomogyi)
Darovali jsem je na onkologii nemocným dětem, protože mi jich bylo líto, a úplně všechny plyšáky jsem jim dal. Dohromady jsem si nechal jen čtyři.

Vyříkali si spolu Martin s Leonou to, že po jejím vyřazení se s ní údajně Martin nerozloučil? Dokonce se psalo, že Leona veřejně prohlásila, ať lidi SMS Martina nepodporují, aby vypadl za to, že ji po jejím vyřazení ignoroval. Víš o tom něco blíže? (Jitka)
Vím, že jí nepodal ruku, ale on je takový. Neprojevuje své city. A Leona nic takového neřekla.

Jaký z porotců ti byl nejsympatičtější, který se s vámi nejvíce bavil a radil vám? (Darinka)
Paľo Habera byl nejlepší ze všech, protože nám pořád před přenosy radil, co máme dělat, jak máme zpívat. Někdy jsme si povídali i s ostatními porotci.